maanantai 27. helmikuuta 2012

Ruusupuusukat


Vielä kerran tällainen tylsä neule, mutta lupaan, että seuraavat valmistuneet eivät ole näin tylsiä. Nämä ovat kolmannet perussukat talvikengissä käytettäväksi. Ehkäpä pärjään näillä sukilla lopputalven. Perussukka tomaattikantapäällä alkoi kyllästyttää, joten valitsin Sock from the Toe up -kirjasta Gusset Heel Socks perusohjeen. Nämä ovat ehkä onnistuneimmat kärjestä aloittamani sukat. Pidän Wendyn Gusset Heel -kantapäästä. Se on ihanan helppo ja selkeä ja istuu jalkaani hyvin. Taidan valita tämän jatkossa kärjestä aloittamiini sukkiin. Lanka on taas Fabelia, tällä kertaa Long Print -sarjan värissä Wooden Rose, joka kuvaa värimaailmaa loistavasti. Pesin ensimmäistä kertaa Fabel-sukkiani koneessa viikonloppuna ja ne tulivat tavallisesta 40º:en kirjopesusta pehmeämpinä ja napakampina takaisin. Täytyy kokeilla muitakin sukkia pestä koneessa. Olen tähän asti pessyt kaikki neuleet käsin, mutta ehkä uskaltaudun kokeilemaan villapesua joillakin vähemmän ihanilla neuleilla. Muuten olen sukkiin tyytyväinen, mutta molemmissa kerissä oli solmu ja tietysti värit lähtivät sen jälkeen juoksemaan aivan eri kohdasta päinvastaiseen suuntaan. Onneksi en välitä raitojen kohdistumisesta. Muuten olisi tullut hermoromahdus.


Projekti: Wooden Rose Socks (Ravelry)
Ohje: Gusset Heel Basic Socks by Wendy D. Johnson (Socks from the Toe Up)
Koko: 36
Lanka: Kirjava Garnstudio Drops Fabel Long Print
Menekkki: 60 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 2,25 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Yllättävän nätit solmuista huolimatta.

PS. Tämä on blogini 500. viesti. Hurjaa.

5 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

Onnittelut pitkästä bloggausurasta. Kauniit sukat jälleen kerran. :)

Simpura kirjoitti...

Eihän nämä ole ollenkaan tylsät, upeilta näyttävät :)

Enya kirjoitti...

Sukat ovat yksinkertaisuudessaan kauniit.

Sohvi kirjoitti...

Tosi kiva väritys sukissa! Mä oon laiska ja laitan yleensä kaikki sukat koneeseen, vähän vaihdellen joko käsinpesuohjelmaan tai villapesuun. Noro-sukatkin tulivat ihan muuttumattomina pesusta. Tosin ehkä jos noista mun parista uudesta langasta (Väinämöisestä ja TOSH Sockista) joskus tulee sukat, niin niitä ei ehkä raski laittaa koneeseen.

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Neulisti, Simpura, Enya ja Sohvi!

Sohvi: Tosh Sockia en ikimaailmassa raaskisi koneeseen pistää enkä varmaan Merisockiakaan. Norokin on siinä ja siinä, mutta luotettavat saksalaiset ja dropsin sukkalangat varmaankin menevät jatkossa koneeseen.