keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Zora Zora Zora


Olen lykännyt Zoran esittelyä päivästä viikkokausia, sillä en oikein tiedä tuliko siitä hyvä vai ei. Se on ehkä hitusen liian suuri ja alpakka saataa käytössä venähtää lisää. Ehkä pelkään jotain totaalista löpsähtämistä, enkä siksi osaa kiintyä tähän kuten muihin villatakkeihini. Kaunis se on, mutta liian suuri on liian suuri, eikä se ollut erityisen nätti puikoilta päästyään. Nykyinen ulkomuoto vaati kostutusta, pingotusta ja höyrytystä vähän sieltä ja täältä, mutta nyt se näyttää ihan kivalta.


Projekti: Zora Zora Zora (Ravelry)
Ohje: Zora by Kristen Rengren (Knitty, Winter 2009)
Koko: Medium
Lanka: Keskiroosa Garnstudio Drops Alpaca
Menekkki: 425 grammaa
Puikot: Addi Lace 2,5 mm 100 cm pyöröpuikko
ChiaoGoo Red Lace 2,5 mm 100 cm pyöröpuikko
Fiilis: Emmä nyt oikein tiedä

Ohjeesta poiketen neuloin kaikki mahdolliset osat yhteen ja hihat yhtaikaa pyörönä. En ole ennen juurikaan saumoja neulonut, mutta osasin epäillä, että se on kamalaa. Erityisen kauheaa oli hihojen kiinnittäminen ja ne eivät ole aivan kauneimmat mahdolliset saumat, mutta olkoon. Tuhrasin ompelemiseen turhan monta tuntia muutenkin. Onneksi kukaan ei katso saumojani niin tarkkaan, enkä ole neulepoliisiinkaan törmännyt. Tuskin tulisi neulepoliisiltakaan sakko, huomautus ehkä.


Odotin hihojen olevan väljemmät, mutta niistä tuli vähän turhan ihonmyötäiset ja liian pitkät. Hihat ovat hankalia. Jouduin tekemään pari kokoa suuremmat hihat, jotta edes mahtuisin niihin säädyllisennäköisesti. En ymmärrä, miksi villatakkiohjeissa pitää kaikissa olla niin kauhean kapeat hihat. Onko minulla niin kauhean kokoiset allit, ettei niitä saa mihinkään neulemalliin? Valmisvaatteiden kanssa minulla ei ole hihaongelmia. Malli on kaunis ja ohjekin aivan mukiin menevä. Mahdollisimman paljon yhteen kappaleeseen neulottavana ohje olisi parempi, mutta kaikkea ei voi saada.

8 kommenttia:

amuk kirjoitti...

VILLATAKKI NÄYTTÄÄ PÄÄLLÄSI HYVÄLTÄ.NEULEPOLIISEIHIN EN OLE MINÄKÄÄN TÖRMÄNNYT, MUTTA KYLLÄ SINÄ OLISIT SELVINNYT ILMAN HUOMAUTUSTA TUOLLA TAKILLA. INHOAN MYÖS TUOTA OMPELUA,VAIKKA SITÄ ON JO TULLUT TEHTYÄKIN. OLETKO KOKEILLUT PALOJEN VIRKKAAMISTA YHTEEN SE ON AINAKIN PALJON NOPEAMPI TAPA ? NYKYISIN KYLLÄ SUOSIN KANSSA NOITA MALLEJA MISSÄ EI YHDISTETTÄVÄÄ OLE. IHANAA ETTÄ NIITÄ ON NIIN PALJON SAATAVILLA.HIHAONGELMA ON TULLUT KANSSA HUOMATTUA. ILMEISETI MAAILMALLA VILLATAKIT PIDETÄÄN VAIN JONKUN TOPIN PÄÄLLÄ KUN MALLEISSA TOSIAAN ON NIIN KAPEAT HIHAT. MEIDÄN LEVEYSASTEILLAMME HIHOIHIN KANNATTAA AINA LISÄTÄ SILMUKOITA NIIN MAHTUU POOLOA JA MUUTA KUNNOLLA ALLE :)

Effi kirjoitti...

Kauniiilta tuo näyttää! Ainakaan kuvissa ei huomaa, että olisi kovin suuri.

Enya kirjoitti...

Kaunis villatakki!

Ingi kirjoitti...

Hyvin onnistuneelta näyttää! Malli on kaunis. Langasta voin sanoa, että omat neuleeni ovat pysyneet aika hyvin mitoissaan, tämä tietenkin riippuu monista tekijöistä.

Emma kirjoitti...

Hempeän romanttinen :) Näyttää siltä että siihen on ihana kääriytyä!

Emmanuelle kirjoitti...

Nätti neuletakki. Mun ongelma taasen on se, että useimmiten hihat ovat liian väljiä minulle. Etenkin amerikkalaisissa malleissa. :)

Minäkin välttelin palojen yhteenompelua ennen, mutta sitten opettelin sellaisen tavan, että se on suhteellisen helppoa. Voisin kertoa sen tavan nimen, mutta en muista. Mutta pidän edelleen enemmän saumattomista malleista.

Neulisti kirjoitti...

Kaunis!:) Etenkin vyötärön joustinneule saa sen istumaan yllesi tosi hyvin. Toivottavasti ei lörpähdä! Minulla on ihan sama ongelma suurimman osan neuleista kanssa.. aina ne hihat on ihan kauhean kapoisia!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Tosi kaunis villatakki ja ihana väri.