tiistai 19. tammikuuta 2010

Pitsimyssynä olemisen vaikeus

Miten neulomisessa on "pääasiat" niin vaikeita? Olen vain yhden onnistuneen pipon saanut aikaiseksi koko "neulehistoriani" aikana ja olen sentään neulonut kuudenvanhasta lähtien enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Pipoja, myssyjä, baskereita tai mitään muitakaan hyödyllisiä ja ah niin tarpeellisia päänlämmittimiä ei tunnu syntyvän millään. Aina ne menevät pieleen. Viime syksynä en tainnut uskaltautua edes kokeilemaan, mutta nyt, kun pipoista oli Räveltämön puolella puhetta, niin sain aikaiseksi kaivaa esiin monta kertaa puretun, kovan onnen Sandnesin Alpakan, jota rääkkäsin edellisenä talvena muistaakseni useammallakin ohjeella onnistumatta. Ihastuin helmikuussa 2008 Suuren käsityölehden pisimyssymalliin ja otin ihan kopion kirjaston lehdestä yliopistolla. Mutta se jäi toteuttamatta, kun ajattelin, ettei semmoinen sovi minulle.Ohje: Pitsibaretti (Suuri käsityölehti 2/2008)
Lanka: kaksinkertainen SandnesGarn Alpakka punalila 84g
Puikot: Addi Lace 4,0 mm 100 cm pitsipyöröpuikot

Pipo-ongelmista sisuuntuneena kaivelin siis laatikon pohjalta alpakkapallot esiin ja arkistoistani kopion ohjeesta ja kuten muistelinkin, niin minulla oli juuri ohjeeseen sopiva määrä alpakkaa ja ei pelkästään samaa lankaa, vain myös samaa väriä kuin lehden kuvan myssyssä. Swallowtailista vapautuneet Addin pitsipuikot olivat sopivasti pöydällä. En vaihtanut paksumpiin puikkoihin joustimen jälkeen, vaan luotin siihen, että pystyn löystämään käsialaani pitsiin sopivaksi. Tuollainen siitä kahden illan välipalaneuleesta siis tuli. En tiedä onko se ihana vai ihan kamala. Ei valu silmille, vaikka sitä pelkäsinkin, mutta tuntuu kummalta, kun on pipoihin tottunut. Hankalaa.

3 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Tiän kyllä tunteen. Myssyt näyttää poikkeuksetta muitten päässä mahtavilta, mutta jotenki omassa päässä net tuntuu ko olis väärässä paikassa.. Sitä on vissiin niin tottunu pipojen tiukkaan linjaan. Sitä paitti pyöräillessä tuntuu tuuli pääsevän pahemmin läpi myssystä ko piposta.

Ei siis ole juuri onnistuneita pipoja mullakaan saati sitte myssyjä. Ehkä sitkeä yrittäminen kuitenki kannattaa..? ;o)

Ja hienoltahan tuo sinun myssy näyttää! Meinas ihan unohtua kehua ko aihe oli niin osuva. :o)

Mari kirjoitti...

Kivannäköinen päähine! :)

Riikka kirjoitti...

Hyvän näköinen, alpaca on lämmin pipolanka! =)