sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Ruska-huiviOhje: Ruska (by Villapallo)
Lanka: Pelson vankilan 2-säikeistä luonnonvalkoista suomenlampaanvillalankaa 200 grammaa
Koko: 210 cm x 100 cm
Puikot: Addi 4,5 mm 80 cm pyöröpuikot
Lupasin joulun alla tehdä huivin ystävälle hänen omasta langastaan. Pelson vankilan 2-säikeistä luonnonvalkoista suomenlampaanvillalankaa oli 200 grammaa ja etsiskelin monta päivää sopivaa mallia, jonka voisin aloittaa heti jouluneuleiden valmistuttua. Halusin hieman rouhealle, rustiikinoloiselle langalle kotimaisen, suht' yksinkertaisen mallin ja päädyin Ruskaan, sillä sain itse valita mieleiseni mallin. Aloitin uudenvuodenpäivänä ja eilen päättelin. Meni vähän tarkalle langan riittävyys. Lankaa jäi vain puoli metriä. Jätin viimeisen lehden neulomatta, jotta lanka riittäisi ja skippasin kaksi kerrosta viimeisestä kaaviosta, kun lanka alkoi käydä vähiin, mutta ei sitä lopputuloksesta voi huomata. Huivista ei tullut kolmionmuotoista, sillä silmukat lisääntyvät nopeammin kuin kolmion muotoon olisi suotavaa. Niskassa ei ole 180 asteen (suora)kulmaa, vaan lähinnä 220 asteen kulma, mutta sehän vain parantaa hartiahuivin istuvuutta. Kokoa tuli ihan mukavasti ja luulen, että langan omistaja tykästyy huiviinsa. Jännittää vähän, mutta luulen, että hän saa mukavan töihinpaluun, kun vien valmiin huivin jo nyt hänelle.

6 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Iiihanan iso huivi! Just suunnittelen itekin, että pitäis tehä toinen, vielä isompi huivi kuin se mun musta Aquila.

Pampuliina kirjoitti...

Wau, kaunis ja iso huivi! Nopeasti olet neulonut sen, minusta kun tuntuu että tällä hetkellä menee pienenkin huivin kanssa luvattoman paljon aikaa:)

Mari kirjoitti...

Kaunis huivi!

Anonyymi kirjoitti...

Komee huivi, just sellainen ihana kääriytymissellainen =)!

Iida kirjoitti...

Tosi mahtava huivi! Tuo pitsi näyttää sopivan tuolle langalle erityisen hyvin :)

hanhan kirjoitti...

Upea huivi!
Ja ihanat sukatkin sinulla tuolla edellisessä postauksessa. Minulla on muuten samoja kokemuksia Baudelaire-sukkien kantapäästä.