tiistai 19. lokakuuta 2010

Adamas


Projekti: Matka-Adamas (Ravelry)
Ohje: Adamas Shawl by Miriam L. Felton
Koko: 200 cm x 100 cm
Lanka: Sininen Wetterhoff Silvia
Menekkki: 100 grammaa
Puikot: Addi Lace 3 mm 100 cm pitsipyöröpuikot
Fiilis: Onneksi väri on karmea, niin ei tunnu yhtään pahalta tästä luopua.


Adamas valmistui viimein ja aivan sisulla valmistuikin. Laskeskelin loppusuoralla, että kerroksella on yli 600 silmukkaa. Ilmankos tuntiin ei montaa kerrosta mahdukaan. Into alkoi puolen välin jälkeen (=loppukesällä) hiipua, mutta nyt alan ymmärtää miksi. Huivinsa voisi neuloa vähän paksummasta langasta, ettei tarvitsisi neuloa kymmeniä (tai satoja) tuhansia silmukoita. Ja minä kun aina puhun, ettei minusta ole neulomaan villapaitaa. Paksummasta langasta neulotussa villapaidassa on varmasti vähemmän silmukoita kuin tässä huivissa. Tässä kerrokset olivat lopulta pitkiä kuin nälkävuosi venäläisessä taide-elokuvassa.



Adamas on ollut mukanani kaikkialla koko kesän ja alkusyksyn. Minulla ei ollut kesäkuussa kesken mitään neuletta, jonka olisi voinut ottaa mukaan. Etsin jotain helposti muistettavaa ohjetta ja päädyin tähäm suosikkisuunnittelijani ilmaismalliin. Älkää pyörtykö! Meikäläinen oppii nopeasti yksinkertaiset pitsikuviot ulkoa ja neuloo niitä sujuvasti luennoilla ja keskustellen muiden kanssa, mikä ihmetytti muistaakseni KIP-päivänä Lumoavassa langassa. KIP-päivänä minulla oli tämä Adamas-huivi mukana. Tämä on minulle yksinkertainen pitsikuvio, mutta varmasti jollekin muulle vaikea.



Nyt saan tästä puikot Aeolianiin ja pääsen sen kanssa eteenpäin. Seuraava sisulla viimeisteltävä projekti on Kaikukukka, joka meinasi UFOutua kokonaan. Onneksi Drops Alpaca on paksumpaa ja huivi valmistunee nopeammin kuin tämä Adamas. Siinä ei ole kuin murto-osa Adamasin silmukkamääristä.

4 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Minusta väri on kaunis. Aika selkeä rytmiikka kuviossa tosiaan näyttää olevan.

Miia-Rebekka kirjoitti...

Kaunis huivi ja mun mielestä kauniin värinenkin :)

Riikka kirjoitti...

Kaunis huivi ja kaunis väri!

Anonyymi kirjoitti...

Huivi on ihastuttava sopivan kokoinen ja juuri oikean värinen
onnellinen huivin omistaja