perjantai 15. lokakuuta 2010

Ei näin!

SYTYCK projektin saa sunnuntai-iltana aloittaa ja minun piti sitä varten vähentää projekteja ja kaivaa SYTYCK-projektiini langat katon rajasta. Kuten arvata saattaa, ei voida puhuakaan projektien vähentämisestä. Kärsin miltei kroonisesti startiitista ja minulta tilattiin pari neuletta, joten se siitä vähenemisestä. Onneksi kuitenkin saan yhden hyshysneuleen ja varmaan mysteerihuivinkin valmiiksi pian ja Adamas-huivi valmistui eilen illalla ja on nyt pingotuksessa.Pikkusiskollani on hyvä ystävä, jolla ei ilmeisesti ole ketään sukanneulojaa, joten siskoni tilasi joululahjaksi annettavaksi punaiset pitsisukat. Minulla on itsellänikin ystäviä, joilla ei ole sukanneulojaa, joten ymmärrän yskän ja pitihän asia jollain keinolla ratkaista. Juuri muuta punaista sukkalankaa ei stashistani löytynyt, joten nappasin kerän Anttilan Coralloa ja aloitin Cookie A.:n Twinkletoes-sukat (Ravelry link), mutta totesin, että se vaatii paksumman langan, joten siirryin jälleen kerran Baudelaire-ohjeen kimmpuun. Baudelaireen oli kiva vaihtaa senkin vuoksi, että en joutunut purkamaan varvasosaa, vaan jatkoin vain lisää lisäyksiä ja suunnittelijakin on sama. Aloitin tällä kertaa Judy Becker's Magic cast on -metodilla(Youtube link), enkä enää koskaan tee kahdeksikkoaloitusta, ikinä. Tämä on paljon kätevämpi ja kivuttomampi tapa aloittaa.

Olen aloittanut Baudelairet monta kertaa ja useasta eri langasta, mutten vaan saa yhtäkään paria tehtyä ja haluaisin kovasti ne tehdä. Nyt näyttää hyvältä ja aion Baudelairet saada kerrankin tehtyä, jotta pääsen eteenpäin, enkä ole loputtomiin kiinni ohjeessa, joka ei vaan tahdo onnistua. Tämä ohje on nimittäin vaivannut minua pari vuotta ainakin. Osa ongelmaa on varmasti se, että ennen kantapäätä kärjestä aloitettu sukka näyttää hölmöltä lirpakkeelta ja hermostun viimeistään siinä kohti, että ei tästä mitään sukkaa tule. Ainakin kerran pääsin varteen asti, mutta silloin kantapäästä tuli iso pussi, mutta tein Rick-sukkani kärjestä aloitettuna Baudelairen rakennetta noudattaen ja niissä on ihan onnistunut kantapää, joten olen kantapään suhteen toiveikas.Sitten menin ja lupasin tehdä ystävälleni myssyn. Onneksi myssyn saa neulottua parhaimmillaan yhdessä illassa, joten toivon, että tämä on pikainen projekti. Pelaan varman päälle ja neulon uuden Oprin. Opri on niin ihana myssyohje, että näitä tekee useammankin, vaikka yleensä en neulo samaa ohjetta kahdesti. Meinasin jo aloittaakin, mutta tajusin, että tarvitsemani puikot ovat kiinni mysteerihuivissa, joten tikutan sen pikaisesti loppuun sellaisenaan ja reuna on sitten vähän mitä on, mutta ne lehdethän siinä ovat tärkeimmät.

Edit:
PS. Jännityspäänsärky taisi tulla sittenkin Prisman halpistyynyllä kuntoon ja pari aamua on jo sujunut paljon paremmin. Jei!

3 kommenttia:

heikku kirjoitti...

sulla on kyllä kiva blogi! :) on piristävää lukea, mitä muut pohtii neulomustensa kanssa -kun ei se oo niin että langat ja puikot ja sukat on kohta valmiit! minä tein keväällä nuo baudelairet (jos haluat, niin voi kurkistaa tuosta linkistä: http://nurinpain.blogspot.com/2010/03/rikkinainen-tytto.html :)), ja aion tehdä toistekin. malli on kyllä kiva!

Emma kirjoitti...

Kaunis sukanalku :)

Tui kirjoitti...

Sitkeästi kun vaan tekee juuri niin kuin se ohje sanoo, saa kyllä aivan loistavasti istuvan kantapään aikaiseksi. :)