sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Messuhuumaa

Sain päänsäryn hallintaan ja pääsin sittenkin messuille. Olin yllättynyt miten paljon vähemmän ihmisiä tuntui olevan, mutta olin viime vuonna messuilla lauantaiaamuna ensimmäisten joukossa. Hiukan harmittaa, etten päässyt eilen Ravelry-tapaamiseen, mutta mitään en lamaannuttavalle kivulle voi.Tänä vuonna otin Sannan viimevuotisesta neuvosta opikseni ja pidin mielessä koko ensimmäisen kierroksen, että ensimmäisellä kierroksella ei osteta mitään. Ensimmäisen kierroksen päätteeksi törmäsin hyvään ystävääni ja sain sittenkin seuraa messuille. Olin etukäteen ajatellut ostaa Wetterhoffilta silkkivillaa, mutta jotenkin niiden värit eivät iskeneet. Toinen suunniteltu ostos oli Manos del Uruguayn Silk blendi, jota osasin epäillä Lennun pajan tuovan messuille. Punalila Silk blend kolahti kuin metrinen halko. Ensin ajattelin neuloa siitä myssyn, mutta ehkä kauluri olisi parempi vaihtoehto. Täytyy katsoa, jos uskallan avata vyyhdin ja neuloa sitä. Tämä on nimittäin aivan ihana aarre.

Lennu ihasteli Haruniani ja juttelin vähän aikaa hänen kanssaan. Jäin uskomattoman monta kertaa suustani kiinni. En tiedä, mitä sille ujolle ja hiljaiselle tytölle, joka Ouluun muutti 5 vuotta sitten, tapahtui. Häntä ei ole näkynyt aikoihin. Uruguaysta tullut lankaa on myös Punta Yarnsin Merisock Space Dyed, jota ostin Tapion kaupasta. Upea lilakirjava väri vei mennessään ja se oli aivan pakko saada- Tapiolta tarttui mukaan myös Fortissima Alpaca ja punaista Nepalia. Messuhuumassa en muistanut, että sitä olisi saanut Lumoavasta langasta. Hiukan nyt harmittaa, mutta menköön se messuhuuman piikkiin.

Punaisen Nepalin seuraksi tarttui lopuksi Käsityökauppa Ilosta mukaan Alpaca Finoa. Täysalpakkainen punainen vyyhti oli taas sarjassamme vyötteettömät, joten joudun tekemään salapoliisintyötä, mutta varmaan sillekin löytyy Ravelrysta tiedot. Sadassa grammassa on 200 metriä ja siitä tulee varmaan punaisiin asusteisiini jotain lisää, ehkä myssy tai kauluri. Punainen Opri-myssyni ei ole kovin lämmin, joten sen sijalle kylmemmille ilmoille tarvitsen myssyn.

Katselin taas ihastuksissani rukkeja ja kehräämistä. Viime vuoden messuilta saamani rukkikuume tai sitä potkua. Olisin sortunut kuituihinkin, ellei minulla olisi jo ennestään niitä kaapeissa. En ole vielä ensimmäistäkään lankaa saanut aikaiseksi. Löysin värttinästäni pitsivaihteen ja kehrääminen kävi uskomattoman hitaaksi. En ole erityisen innostunut värttinällä kehräämisestä, sillä jännitän hartioitani värttinällä kehrätessä, mikä aiheuttaa jännityspäänsärkyä.Innostuin jostain mystisestä syystä silmukkamerkeistä ja katselin innoissani helmiä messuilla. Helmien ja korunosien myyjiä oli paljon enemmän kuin viime vuonna tai sitten en vain silloin kiinnittänyt niihin huomiota. Sinellin helmilajitelmassa ihastuin lehden muotoisiin helmiin ja se oli pakko saada. Kierrätyslasihelmet olivat edullisia ja niitä sen vuoksi ostin kaksi pussia. Vien nämä pikkusiskolleni ja hän saa helmiaskartelijana tehdä minulle silmukkamerkkejä. En ole helmeilijätyyppiä enkä silmukkamerkkien tekemisestä sillä tavalla kiinnostunut.

Lopuksi vielä kuva aarteestani. Tätä Manosin Silk blendiä silittelen täällä onnessani. Pystyyköhän tästä mitään tekemään?

5 kommenttia:

-sanna- kirjoitti...

Ihan samat tunnelmat oli Wetterhoffin osastosta: langat ovat ihania mutta värit olivat aika tylsiä. Kiva, että löysit messuseuraa.

Marika kirjoitti...

Kiva kuulla että sait päänsäryn hallintaan ja pääsit messuille. Minulla auttaa selkä/pääkipuihin piikkimatto 2-4 krt/vko.
Joo, sama juttu W:n kanssa. Olisi tullut ostettua enemmänkin jos värit olisivat olleet kutsuvampia. Aivan ihana tuo Silk Blend. Tein juuri siitä punaisena Saroyan -huivin. Värit ovat tosi kauniit mutta jäin miettimään miten kauan lanka nöyhtää.

Taina kirjoitti...

Se alpaca on käsittääkseni samaa tavaraa kuin tämä:
http://www.ravelry.com/yarns/library/knitshopcouk-alpaca-fino-yarn

kaisa kirjoitti...

Minä ostin myös tuota Nepalia, sama väri, puseron verran. Ja Punta Yarnsin sukkalankaa punaista. Tekis niin mieli aloittaa tuo pusero, mutta ihan pakko tehdä kesken oleva Manu ensin loppuun, vaikka se tökkiikin kovasti.

Anonyymi kirjoitti...

Oi, voi mitä ihanuuksia ja aivan mahtavat värit!