maanantai 30. toukokuuta 2011

Onnea onnea vaan

Vietin eilen syntymäpäivääni ja sain onnittelujen lisäksi huikean määrän ohjeita lahjaksi Ravelryssa. Suosikkihuivisuunnittelijani Miriam L. Feltonin malleista sain Desdemona Shawl, Seraphim Shawl, Cloisters Wrap ja Tudor Stole ja lisäksi sain Ysolda Teaguen Whimsical Little Knits 2 -ohjekokoelman ja Rose Red -myssyn ohjeen. En oikein tiennyt miten päin olisin ollut, kun ohjeita tuntui satavan yksityisviesteihini. Ihana toiminto se ohjeen lahjoittaminen.


Aloitin eilen ensimmäisen sukkaparin Knit.Sock.Love -kirjasta, jota säästelin syntymäpäivälahjakseni. Rannekellon sain jo aiemmin, kun se oikea löytyi sattumalta ja edellinen on tullut tiensä päähän viime vuoden puolella. Ensimmäisenä ihanaisesta sukkakirjasta kokeilen Monkey-ohjetta. Toki olen Twisted Flower -sukat jo tehnyt aiemmin lahjaksi saamani ohjeen avulla, mutta se oli niin kiva ohje, että saatan pienin muutoksin hyvinkin tehdä toisen parin jossain vaiheessa. Olen auttamattomasti myöhässä, sillä kaikki muuthan ovat apinasukat jo tehneet. Monkey on yksi suosituimmista ohjeista Ravelryn tietokannassa. Pikkuisen poikkesin ohjeesta. Vaihdoin joustinneuleen 1 oikein, 1 nurin -joustimesta 2 oikein, 2 nurin joustimeen, koska pidän siitä enemmän. Lisäksi vaihdoin mallikuvion nurjat silmukat oikeiksi, sillä uskon kirjavan langan toimivan paremmin ilman nurjia sulmukoita. Olin hieman huolissani, että silmukoita olisi liian vähän, mutta sukanvarsi näyttää hyvältä. Lanka on Tuilta saamaani sinistä Nauravan lampaan Juulibugi sukkalankaa. Lanka ja ohje kohtaavat tässä kauniisti.


Aloitin Daybreak huivini uudelleen Ravelryssa voittamastani luomumerinosukkalangasta. Käsinvärjätty tummanvioletti merino toimii tässä paljon tavan sukkalankaa paremmin ja on ihanan pehmeää. Aloitin väärällä Noro-kerällä ja ensimmäiseksi väriksi tuli kaikkein rumin, mutten enää jaksa purkaa. Kyllä tämä nyt tästä noin 15. aloituksen jälkeen alkaa onnistumaan.

Lauantaina voitin Knitting Pipeline podcastin giveaway'sta Be Mine Collection -huiviohjekokoelman ja Hoot Cardigan -ohjeen. Huikea määrä hyvää onnea ja ihania ihmisiä on sattunut kohdalleni viime aikoina. :)

3 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Synttärionnittelut! :)

Lankakeiju kirjoitti...

Synttärionnittelut minultakin! Kivoja ohjeita olet saanut.

Emma kirjoitti...

Synttärionnea! Hieno huivi tulossa :)