keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Bex


Tämän vuoden ensimmäinen aloittettu projekti, Bex sukat valmistuivat. Ensimmäinen sukka valmistui aikoja sitten, mutta vaativa kuvio alkoi kyllästyttää ja sukat unohtuivat käsityökoriin moneksi viikoksi. Mutta sitten näin Lankakeijun Bexit ja sain aikaiseksi neuloa sen toisenkin sukan. Onneksi on kanssablogaajat inspiroimassa ja pitämässä neuleintoa yllä. En usko, että harrastaisin neulomista läheskään näin ahkerasti ilman nettineuleyhteisöä. Inspiraatio ja upeat ohjeet vievät mennessään. Markettilangoilla, -puikoilla ja -ohjeilla tai pelkästään perussukkien neulomisella ei meikäläisen into pysyisi mitenkään yllä vuodesta toiseen.

Projekti: Bex socks (Ravelry)
Ohje: Bex by Cookie A. (Sock Innovation)
Koko: 36
Lanka: Luonnonvalkoinen Schachenmayr nomotta Regia Silk 4-ply
Menekkki: 90 grammaa
Puikot: KnitPicks Harmony 2,25 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Harvinaisen vaativat sukat.


Lankana on luonnonvalkoinen Regia Silk. En ole varma oliko siinä mitään järkeä. Langalle oli alunperin aivan toinen suunnitelma. Näin jälkikäteen ajateltuna tummempi lanka olisi ollut parempi tässä projektissa, sillä valkoisesta kuultaa läpi kintut. Kuvioiden väleihin jää väkisin löysempiä kohtia. Vaativa kuvio otti päähän monta kertaa, kun into pääsi lopahtamaan. Joka ikisellä kerroksella on parin silmukan välein jotain actioniä. Toisen sukan kärjen neulon pelkällä sisulla. Onneksi en ollut tekemässä yhtään suurempia sukkia. Lankakaan ei olisi riittänyt montaa senttiä pidempiin sukkiin. Kuvio söi lankaa uskomattomalla vauhdilla. Ainakin jonkin aikaa välttelen liian vaativilta näyttäviä sukkia.


Nyt ei ole yksiäkään sukkia puikoilla. Seuraavaksi varmaan kokeilen Nauravan lampaan Juulibugia Cookien Monkey-ohjeella. Tuntuu, että kaikki muut ovat Monkey-sukkansa tehneet ajat sitten. Oikea lanka ei ole vielä sattunut kohdalleen. Monkeyni ajattelin tehdä ilman nurjia kirjavan langan vuoksi.

9 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Hui mikä määrä kuviota, tuota kaaviota ei varmaan millään kyllä oppis ulkoa... Hienot on!

Eimi kirjoitti...

Aivan ihanat sukat.♥
Ei valkoinen väri niin kauhea ole. Voit pitää niitä vaikka parempina sukkina.

Heidi kirjoitti...

Kannatti sinnitellä ne valmiiksi, ovat nimittäin todella upeat!

Lankakeiju kirjoitti...

Hienot ovat sinunkin Bexisi. Ja kiva, että kannustin sinua tekemään ne loppuun.

ankkis kirjoitti...

Upeat

hillanen kirjoitti...

Niistä tuli aivan ihanat! Kyl mieki vielä jossain vaiheessa.....

Effi kirjoitti...

Aivan ihanat! Itsellä ei keskittymiskyky riittäis moiseen suoritukseen:D

enkulin käsityöt kirjoitti...

Voi että osaakin olla IHANAT

Maikki kirjoitti...

Kylläpä on kauniit sukat! :)