keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Pieni välipalaneule


Loppukevään lämmenneistä ilmoista huolimatta olen silloin tällöin kaivannut violetteja kämmekkäitä. Alpakkakämmekkäät ovat jo liikaa, mutta pyöräillessä, varsinkin aamuisin, kaipasin jotain ohutta ja hiostamatonta ranteiden lämmikkeeksi. Mietin toista viikkoa, mikä olisi ohut lanka, joka hiostaisi mahdollisimman vähän. Joku bambu- tai silkkisekoite olisi varmaan ollut paras vaihtoehto. Lähestyin ongelmaa värin kannalta ja muistin, että Kai-Mei -sukistani jäi raipas määrä lankaa. En tiedä, miten paljon melkein 100% merino hiostaa, mutta päätin kokeilla. Minulla oli kurja viikonloppu. Lievästi laktoosi-intolerantin ei kannata aloittaa jäätelökesää railakkaasti kahdella litralla. Hyvää oli, muttei niin hyvää, että kannattaa pilata viikonloppu ja alkuviikko. Sellaiseen tilanteeseen sopii nopea ja yksinkertainen pikaprojekti. Instant gratification project, kuten jenkit asian ilmaisevat.

Projekti: Ribbed mitts (Ravelry)
Ohje: Omasta päästä, 52 silmukkaa
Koko: pieni
Lanka: Violetti Punta Yarns Merisock Space Dyed
Menekkki: 28 grammaa
Puikot: KnitPicks Harmony 2 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Äkkiä käyttöön, ettei ranteet palele.


Kämmekkäisiinon paljon kivoja ohjeita, mutten ollut sellaisessa mielentilassa, että olisin etsinyt ohjeita ja miettinyt mikä sopisi pieneen kätöseeni ja tälle langalle. Tein ensin pienen mallitilkun ja laskin siitä luomisreunan silmukat. Olen ehdottomasti peukalokiilojen kannattaja. Pidän istuvista kämmekkäistä ja silloin on peukalokiila aivan ehdoton. Peukalokiilan lisäykset tavalla, jonka keksin syksyllä kynsikäslapasia tehdessäni. Lisäyksiä on vaikea piilottaa, joten päätin nostaa ne esiin. Tein molemmista kämmekkäistä samanlaiset ja hyvin tämäkin toimii. Koko on pikkuinen ja 2 oikein, 2 nurin -joustinneule vetää kämmekkään kasaan, eivätkä nämä vie tilaa käsilaukussa paljoa. Lankaa meni vaan 28 grammaa ja pieni nöttönen jäi parsintalankaa. Toivon, ettei unisukkiini tule kovin äkkiä parsimista. Lanka oli edelleen aivan ihanaa. Toivottavasti tätä tulisi johonkin lähilankakauppaan. En raaski tilata netistä.


Omen käsien kuvaaminen ilman jalustaa vaati vähän akrobatiaa ja kämmekäät eivät näytä yhtään istuvan, mutta ne ovat oikein hyvä. Asento vaan ei ollut kuvaamisen kannalta hyvä. Mistähän saisi edullisesti gorilla-podin...

2 kommenttia:

Lankakeiju kirjoitti...

Ihanan väriset kämmekkäät.

kaisa kirjoitti...

Mulla olis yksi haman minijalusta ihan käyttämättömänä. Se joutais, jos vaan kelpaa.

Ihanat kämmekkäät.