perjantai 26. elokuuta 2011

Kantapäitä


Ensimmäiset Sweet Tomato Heel -sukat valmistuivat toissapäivänä ja kirjoittelen niistä lisää huomenissa. Lankaa jäi sen verran paljon, että päätin aloittaa vahvistetun tomaattikantapään testauksen samasta langasta. Huomenna täytyy kipaista Lumoavaan lankaan ostamaan yksi lisäkerä. Olen ennenkin havainnut, että saan 150 grammasta ohutta sukkalankaa kahdet naisten sukat, mutten tajunnut siltikään ostaa kolmea kerää kerralla. Aloitin vaihteen vuoksi päätin aloittaa kärjestä ja testata, miten kantapää toimii toiseen suuntaan. Kätevää, kun voi tehdä saman molempiin suuntiin.


Olin neulesuunnittelutuulella ja kun ilmeni tarvetta suuremmille koille sukkaohjettani, niin laskin näppäränä tyttönä parit koot lisää. Käänsin varmuuden vuoksi kantapäät purkukorista nappamallani sukan varren päähän. Näyttää kovin hassulta, kun kantapään käännös on suoraan jousnneuleen päässä, mutta silmukkamäärät sain oikein. Ohjeen Ravelry-sivulta voi nyt ladata pdf:n, jossa on 80 ja 88 silmukan sukkien ohje, joka vastaa suunnilleen kokoja 45 - 47. Minua on vähän harmittanut, kun yhtään projektia ei ole tullut Ravelryyn. Googlettamalla löysin yhdet sukat. Olisi niin kiva nähdä muiden tekemiä sukkia. Seuraava ohjeeni on onneksi kiintoisampi ja saan varmaan nähdä ihania toteutuksia talven mittaan.

3 kommenttia:

hillanen kirjoitti...

Hei mie en oo vaan vielä ehtinyt sen ohjeen kimppuun, tarkoitus on kyllä :) Sitten näät miun version ainaski.

Pinni kirjoitti...

Hassua, olen tulostanut ohjeen joskus aikaa sitten. Ja nyt olen päätynyt blogisi lukijaksi. Ehkä vielä sukatkin saan joskus tehtyä. :)

Katija kirjoitti...

Minulta on tämä ohje vallan mennyt ohi silmien. Mutta löytyi ihan sopivasti, koska miehen sukkia varten on langat hankittuna ja tämä malli passaa niille vallan mainiosti.

Taidanpa laittaa työjonoon samantien :D