torstai 11. elokuuta 2011

Lisää lankasia

Tein pienen tilauksen Lankaluolan loppuunmyyntiin ja sain eilen haettua pienen pakettini. Schoppel-Wollen Zaubeballia minun on tehnyt mieli jo pitkään, mutten ole raaskinut ostaa. Brombeere oli jotenkin ruskeamman tai murretumman oloinen kuin odotin, mutta kivalta vaikuttaa. En tiedä mitä siitä tulee. Katsotaan. Opalia minulla on yksi kerä ollut aiemmin ja se vaikutti hyvältä perussukkalangalta. Tilasin myös nelimilliset sukkapuikot. Hinta oli sopivan edullinen ja olihan ne pakko ostaa, vaikken nyt heti tähän hätään tarvitsekaan. Mulle jotenkin aina sattuu ne puikkokämmit. Tilasin 20 senttiset ja sain 15 senttiset. Tämä on ainakin kolmas kerta, kun joudun vaihtamaan väärät puikot, mutta onneksi se käy kätevästi, kun vaan jaksaa lähettää asiasta ensin sähköpostia. En ole mielestäni edes kovin montaa kertaa puikkoja tilannut. Tämä on nyt toinen kerta, kun tilaan netistä lankaa. En ole onneksi kova tilailemaan lankasia tai muutakaan. Arastelen nettitilauksia. Saan niistä turhaa stressiä.


Tekstiiliteollisuuden elokuun uutiskirje kolahti maililootaan ja siinä mainittiin syksyn uutuuslankoja. Teeteen lankoihin tulee uutuudet Helmi ja Lumi, joista Helmi olisi ihan mielenkiintoinen, mutta miksi kaikki merinolangat pitää olla vauvapastelleissa. Miksi pehmeät merinot ovat vauvalankoja? Muutko eivät tarvitse kuin pässinpökkimää? Lumista en innostu, sillä olen kärsinyt jo jonkin aikaa mohair-pläähistä. Olen jopa harkinnut myyväni pois neljä kerääni lilaa Rowanin Kid Silk Hazea, mutten ole vielä saanut aikaiseksi tehdä mitään asialle. Muista langoista en innostunut sitäkään vähää. Stepiin on tulossa lisää kammovärejä, mutta mitäpä sanan retro takana voisi ollakaan muuta kuin kammovärejä. Joukossa oli muutama uusi kammolankakin. No eipähän tarvitse sännätä ostamaan lankaa.

Työkiireet syövät neuleaikaa, mutta olen saanut kovan onnen Tico Tico -kerän muotoutumaan sukannäköiseksi. Ehkä siitä tulee Nancy Bushin Flammegarn sukat kirjasta Folk Socks. Olisikin jo aika hyödyntää sitä kirjaa. Olen viahtanut ohjetta monta kertaa, kun aina joku mättää. Kerä on paljon nähnyt. Monta neuletapaamista, työmatkoja ja reissaamista kotikotiin ja ties mitä. Harvemmin tule mitään projekti raahanneeksi niin paljon ympäriinsä. Vähitellen lanka saisi sukkaantua ja poistua maisemasta.

2 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa ihania lankoja. en tiennytkään tuosta loppuunmyynnistä. Pakko kai minunkin on nuo hinnat huödyntää.
Ihanaa viikonloppua Sinulle.

kaisa kirjoitti...

No mä kans ensin innostuin noista uusista tt-langoista, mutta värikartat on kyllä niin surkeat, että jäävät kokeilematta.