sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Hyvää palmusunnuntaita

Olen kärsinyt viime aikoina startiitista ja aloitellut uusia projekteja vähän turhan innokkaasti. Toivottavasti saan jotain pian valmiiksi, ettei projektien määrä leviä käsiin ihan totaalisesti.


Puikoillani on ihan ihka ensimmäiset sormikkaat. Ja minun pitit tietysti aloittaa vaikeimmasta päästä. Julia Mueller aka. Laris on sormikasmaailman Cookie A. ja Cat Bordhi. Ostin kolme hänen ohjeistaan, kun hänellä viimeksi oli kolme kahden hinnalla tarjous. Iski joku Sulo Vilén -kohtaus. Hänen mallinsa ovat mahtavia ja tämä Lady Sunshine -niminen malli aloitetaan luomalla 6 silmukkaa peukalon päähän. Ei, tämä ei ole aprillipila, vaikka aprillipäivä onkin. Purettuani peukalokiilan muutamaan kertaan olen miettinyt olisiko pitänyt kuitenkin aloittaa perinteisemmistä malleista. Lankana on ihanaa Cascade yarnsin Heritagea vadelmanpunaisena.


Dropsin Lace on odotellut toista vuotta puikoille pääsemistä, mutta loin silmukat viime viikolla, kun hoksasin, että haluan tehdä siitä juuri Alpine Knit Scarf with Double Rose Leaf Center Pattern and Diamond Border -huivin kirjasta Victorian Lace Today. Malli on siitä ihana, että reuna neulotaan keskipaneelin kanssa yhtaikaa eikä tässä joudu ompelemaan tai neulomaan erillisiä reunoja. Lace on vielä ihanampaa neulottavaa kuin kuvittelin. Lupaava alku tyssähti virheeseen, mutta kyllä tästä vielä noustaan. Huivin reunakuvio on aitoa pitsiä eli kuviota neulotaan myös nurjalla puolella. Keskipaneeli on tavallista pitsiä ja saan onneksi suurimman osan nurjista kerroksista neuloa nurin.


Kolmas uusimmista projekteistani on Hemlock Ring Blanket. Pieni torkku peitto on tarkoitus neuloa puolukanpunaisesta seiskaveikasta. Olen päättänyt tuhota kammolangan lankavarastostani ja ajattelin, että sievä pikkupeitto voisi olla hyvä projekti. Etusormeni ei vaan pidä seiskaveikan neulomisesta. Langanohjaimessa on suneinen rantu, joka on tällä menolla vereslihalla. Täytynee pyörähtää apteekissa hakemassa jotain sopivaa ihoteippiä. Alunperin langasta piti tulla palmikkoliivi, mutta tajusin onneksi, etten moista palmikkohaarniskaa tai luotiliiviä tarvitse. Onneksi ortin KnitPron irtopääpuikot ja nyt minulla on tarpeeksi suuret puikot tähän ja voin vaikka lisätä lopussa kaapeleita, että silmukan mahtuvat puikolle.

-----------------------

Maaliskuun langankulutukseksi muodostui 600 grammaa ja hieman yli kaksi kilometriä. Jännästi pääsen kuukausi toisensa jälkeen aina enemmän tai vähemmän samoihin lukemiin. Nyt sain vähän enemmän kulutettua grammoja, mutta metrit eivät lisääntyneet. Neulon huikean tasaisesti noin 2 kilometriä kuussa mikäli en telo käpäliäni tai muusta syystä kykene neulomaan. Lisäksi hävitin myymällä 350 grammaa lankaa ja ostin 650 grammaa lankaa joten sain lankavaraston pienenemään 300 grammalla. Koko alkuvuoden lankatase sen sijaan on 700 grammaa plussan puolella. Huono hetki himoita villapaitalankoja.

PS. Mitään aprillipilaa ei ole eikä tule, sillä en ole pilojen ystävä.

8 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Hih, samaan Vilenismiin sorruin itsekin aiemmin ja yhdet on vasta puikoille päässeet. Hidasta on eteneminen, mutta vielä ne Meisit joku päivä valmistuu. Tsemppiä sinne myös urakkaan!

Emma kirjoitti...

Jännä rakenne hanskoissa, jään innolla odottamaan :) Mie en neulo hanskoja. Ikinä.

Heli kirjoitti...

Julie Muellerin sormikkaat on kyllä hienoimpia ikinä! Pääsis munkin puikoille, jos osaisin käyttää sormikkaita... :)

ArualMaria kirjoitti...

Aika hurja tahti sulla langankulutuksessa! Tsemppiä startiitin keskelle, se on kieltämättä vähän ärsyttävää, kun uusia töitä putkahtelee koko ajan eikä oikein mikään valmistu. :)

amuk kirjoitti...

Oho, kun näin blogini pikkukuvassa tämän sun aloittaman sormikkaan näky oli melko eksoottinen. Ihmettelin jonkin aikaa että mitä ihmettä sinä nyt olet keksinyt aloittaa neulomisrintamalla. Sehän olikin siis sormikkaan alku, asia selvisi kun tulin tarkemmin tutustumaan. Hienon näköistä alkua ja mielenkiintoinen toteutustapa, odotan innolla etenemistä...Startiittiin ei varmasti auta kuin potea se pois,luulisin.

Kaunis Nelli kirjoitti...

Tuon Hemlockin vielä joskus teen, joten olisi kiva kuulla edistymisestä...

juuli kirjoitti...

En olekaan koskaan miettinyt langankulutustani metrien kannalta, ainoastaan grammojen. Ja vaikka kudonkin paljon, olen kyllä ostanut alkuvuonna sitäkin enemmän...

Jännä tapa aloittaa sormikkaat. Itse olen tehnyt kyllä sormikkaat ylhäältä alas, mutta ne aloitettiin neljästä ylimmästä sormesta.
Panethan enemmän kuvia kun projekti jatkuu, niin saadaan lisää ihmettelemistä :-)

Judiuni kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista. Sormikkaista tulee kyllä kuvia ja juttuja, kunhan pääsen niiden kanssa eteenpäin. Peukalokiilan kanssa tuli vähän tenkkapoo ja projekti on muutaman päivän häpeämässä.