torstai 12. huhtikuuta 2012

Kuinka tehdään koukkuamiskoukusta virkkuukoukku


Mikäpä kruunaisi huonon päivän paremmin kuin asioiden rikkominen. Olen aina ollut hyvin tarkka omaisuudestani, enkä vähiten puupuikoista ja muista herkästi rikkimenevistä esineistä. Sen yhden kerran, kun vahingossa jättää projektin nojatuolille, niin tottakai koukkupää katkeaa. Asiaa tietysti edisti se, että istun usein jalkojeni päällä ja koukkupää oli juuri sopivasti kantapään alla. Metalliholkin vierestä nätisti katkenneesta koukusta tulee kyllä varmasti toimiva virkkuukoukku, mutta se ei paljon koukkuamisessa lämmitä. Kokeilen varmaan liimaamista, mutta odotukset eivät ole korkealla. Lievästi ilmaistuna ottaa päähän tämä eilinen hölmöily. Arvatkaa vaan kuinka paljon juuri nyt tekee mieli koukuta. Ehkä aloitan paksummalla langalla ja koukulla toisen koukkuamisprojektin ja jätän tämän Safran-rätin odottamaan koukkutilanteen paranemista.

8 kommenttia:

amuk kirjoitti...

Voi vietävä, tuo on todella harmittavaa. Itselläni on mennyt uusimmista Cubics-puikoista jo koon 4mm ja 4,5mm irtopäistä kummastakin puikko ihan samasta kohtaa poikki kun sinun koukkusikin. Ne menivät ihan neuloessa ja en neulo edes mitenkään tiukkaa tai mitään. Taitaa olla jotenkin heikko tuo liitoskohta näissä vermeissä. Ketutus on täälläkin melkomoinen ja ensimmäistä kertaa lähetin palautettakin heille nettisivujen kautta, mutta ei sieltä mitään vastausta ole kuulunut. Turhaa siis sekin touhu. Parempaa päivän jatkoa nyt kuitenkin sinulle ja puretaan ketutukset tekemällä muita kivoja käsitöitä :)

Tanja kirjoitti...

Näkyy olevan jusiinsa tuo liitoskohta se herkin paikka näissä knitpron puikoissa ynnä muissa... Harmin paikka. :/ Itellä meni 3 millinen puikko justiin siitä katki, vähäisen ja varovaisen käytön jälkeen. Kerrohan sitten, oliko liimailusta apua!

HopeaMuffinssi kirjoitti...

Lohduttaako yhtään että mä katkon noita knitpro:n puikkoja muualtakin kuin liitoskohdasta ja ihan neuloessa (ja ne on ne kestävimmät mun käytössä)...?
Viimeisin meni nyt pituussuunnassa -se lähti kyllä myyjälle vaihtoon.

Knittiksen vaihdot/palautteet menee muuten myyjien kautta - itte oon aina saanu uudet puikot myyjältä hajonneen tilalle.

Judiuni kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Mä en usko, että kantapään alle jääneitä puikkoja korvataan. Koukkupäätä ei liene tarkoitettu kantapäällä murjottavaksi. Ottaa niin päähän tämä oma tyhmyys. Olen monta vuotta onnistunut vaalimaan KntiPron puikkojani, mutta koukkupää piti sitten melkein heti katkaista :(

sinilimetti kirjoitti...

EEEEEEEEEEEEEEEEEIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!! (Rambomainen sympatiahuuto)

En tiedä lohduttaako yhtään, mutta olen niin koukussa sun blogiin, että näen susta jo unia :D Toissayönä joku sarjamurhaaja (ehkä se enteili tuota huonoa päivää) jahtasi sua - tai ainakin mun alitajunnan käsitystä judiunista - kuinkas muuten kuin jättimäisten lankakerien kanssa :D Heräsin sit just ku se oli hyökkäämässä niin jäi nyt selvittämättä oisko tuossa potentiaalia tulevaisuuden hitmaneille.

Pivikki kirjoitti...

Kokeile kaivaa sinne metalliosaan katkennut puuosa pois, hio nykyisen "virkkuukoukun" alapäätä katkenneesta päästä jotta se mahtuu metalliosaan. Laita liimaa ja työnnä paikalleen. Anna kuivua. Kokeile kestääkö käytössä..

Näin mie kokeilisin korjata...

t. Pivikki

ArualMaria kirjoitti...

Aargh, voi ei! Varmasti harmittaa. Toivottavasti nyt on parempi päivä! :)

Judiuni kirjoitti...

Sinilimetti: Suorastaan pelottavaa. En kuvitellut ksokaan päätyväni kenenkään lukijan uniin.

Kiitos vinkistä, Pivikki!

Kiitos kommentista ArualMaria. :)