lauantai 21. huhtikuuta 2012

Villaa villaa villaa

Odottelin kaksi ja puoli viikkoa kuumeisesti villoja. Yleensä tilaukset Briteistä tulevat tasan viikossa, mutta villani jäivät kai pääsiäisen ja talvilomien vuoksi aikataulusta. En erityisemmin pidä nettitilauksista niiden aiheuttaman stressin vuoksi. Onneksi tiesin World of Woolin turvalliseksi paikaksi tilata, enkä ollut huolissani siitä, että rahani menisivät hukkaan, mutta valitettavan paljon kykenen kehittämään turhaa stressiä nettitilauksista.


Tilasin neljä topsia ja jämävillapussin. Pidän Corriedalen kehräämisestä ja tilasin topsin luonnonväristä harmaata. Merinosilkki ja kaksi merinotopsia ovat hauskoja kirjavia topseja. Kaikkein eniten jännitystä aiheutti tietysti jämävillapussi. Puolen kilon pussi painoi melkein 600 grammaa ja sisälsi erilaisia luonnonvärisiä ja värillisiä topseja. Sain eniten kiiltävää tummanruskeaa mysteerikuitua. En oikein keksi, mitä se voisi olla. Valkoista ja valko-harmaata silkkivillaa oli kiva määrät ihan johonkin projektiin. Värilliset topsinjämät olivat selvästi pienempiä määriä, mutta varmasti sopivia kokeiluihin.


Punaisenkirjava topsi on merinosilkkiä ja liila- ja violettikirjavat topsit ovat merinoa. WoW'lla topsit kääritään koviksi mytyiksi, jolloin ne vievät vähemmän tilaa kuin sievät letitetyt topsit. Tuskin maltan odottaa, millaisia näistä tulee.


Kävin myös Hulluilla päivillä. Kerran pääsin sieltä pois ilman lankaa ja hoin itselleni loppupäivän, etten tarvitse Noroa, mutta Noro-tarjous vei voiton ja sorruin kahteen kerään Kureyon Sockia. Onneksi muuten ei mukaani tarttunut mitään älyntöntä. Sen sijaan tarjouslangoista ja poistokeristä kertovat mainokset Somikin ikkunassa saivat harhautettua minut ovesta sisään, vaikka aina välillä päätän, etten sinne enää mene. Alekoreista valitsin koukuttavaksi tai virkattavaksi Mandarin Naturell -nimistä merseroimatonta puuvillaa. Melkein tekisi mieli ostaa enemmänkin, sillä se on aika kivan tuntuista lankaa. Merino-puuvillasekoite Duo tulee pipoon. Ajattelin, että yhden pipon verran pystyisin neulomaan mustaa, kun se on värirajoiteiselle turvallinen valinta. Lisäksi sorruin kerään vaalenapunakirjavaa DMC:n helmilankaa. Aion opetella kunnolla käpyilemään ja ehkä sievällä langalla olisi mukavampi harjoitella.

2 kommenttia:

Miia-Rebekka kirjoitti...

Voi miten ihanaa oliskin asua paikkakunnalla, jossa on kunnollisia lankakauppoja.. Täällä on vain kaksi ja niissäkin aika rajallisesti lankaa. Onneksi on netti ja nettiputiikit.

Multa löytyy myös tuota Mandarin Naturellia. Neuloin siitä yhden "tiskirätin" ja mielestäni toimi ihan hyvin ainakin muutaman pesun jälkeen. Vielä sitä taitaa olla yksi kerä jemmassa.

Judiuni kirjoitti...

Meillä on nyt täällä Oulussa lankakauppoja vähän liiankin kanssa. Seitsemäs aukeaa keskustan tuntumaan ilmeisesti lähikuukausina. Kohta alkaa varmasti pudotuspeli. Ei asiakkaita voi riittää niin monelle. Minä keskitän ostokseni yhteen ja käy satunnaisesti kahdessa muussa, kun tiettyjä lankoja ei suosikkilankakaupassani ole.