perjantai 20. huhtikuuta 2012

Pulukaton BFL


Tilasin letin Pulukattoa Villavyyhdistä uuden värttinäni seurana ja olin letin saatuani hiukan pettynyt väriin. En odottanut niin kovin synkkää. Sopivasti ylivalottamalla auringonpaisteessa sain lettiin kuvassakin jotain väriä, mutta valkeassa kirjahyllyssä se näytti lähinnä mustalta möykyltä. En innostunut sitä kehräämään silloin, mutta kun mietin lauantain kehruutapaamiseen sopivaa kehrättävää edellisenä iltana, tartuin lettiin ja avasin sen puolittamsita vatren. Yllätyksekseni letin sisältä löytyi musta sijasta värjäämättömiä läiskiä ja muutenkin vaaleampia kohtia. Ajattelin heti, että ehkä tälle on vielä toivoa.

Aloittelin kehruuta pikkuisen etukäteen, jotta varmasti pääsen alkuun, sillä kovin noloa olisi ollut, jos kehrääminen ei ottaisi tapaamisessa ollenkaan sujuakseen. Rullalle päästyään villa alkoi kummasti näyttää kivalta ja itseasiassa aika herkulliselta. Villasta paljastui violettia ja se alkoi muistuttaa jostain syystä puikoillani olevaa Laiskakatia, joka on Schoppel-Wollen Zauberballia värissä Brombeeren eli karhunvatukka. Jotain sukua nämä värit taitavat olla. Ehkä tästä tulee joku myssy Laiskakatihuivin seuraksi.


Kehruumiitistä puheen ollen pääsin kehräämään Majacraftin Little Gemillä. Kiitokset siitä Kristiinalle, joka puolestaa kokeili Ruusuani. Sain itselleni ja Ruusulle kyydin (kiitos Minna!) ja pääsin ensimmäistä kertaa julkisesti kehräämään. En kauheasti joutunut häpeämään ja oli mahdottoman mukavaa. Little Gem oli oikein mukava pikkurukki ja minulla on vähän sellainen kutina, että jossain vaiheessa tulee Ruusulle pikkusisko, mutta tuskin kovin pian, sillä aika kalliita vehkeitähän nämä ovat. Toisaalta haluaisin myös jarrullisen rullatelineen ja pitsinkehräyssysteemit eli nopean kehrän, pitsilyhdyn ja pitsirullia. Melkoinen rahanreikä tämäkin harrastus.


Väline: Majacraft Little Gem II 13,1:1 välityksellä
             Majacraft Rose, 13,7:1 välityksellä
Lanka: Navajo-kerrattua 265 metriä / 115 grammaa (Ravelry)
Fiilis: Ihanaa!

Lopputulos on yllättävän vaalea. Kuvat ovat sopivasti ylivalottuneita, ettei niistä oikein saa oikeaa käsitystä. Langasta tuli pehmeää ja todella kivannäköistä. Toisessa vyyhdissä on 140 metriä ja toisessa 125. Vyyhdit ovat melkein saman painoisia. Olin alun perin ajatellut tehdä kaksisäikeisen langan, mutta muutin mieltäni, kun halusinkin neuloa myssyn. Navajo-kertaamalla ajattelin saavani sopivasti paksumpaa lankaa helpoimmalla. Minulla ei vielä ole kerijälaitetta ja epäilin nelisäikeisen menevän liian paksuksi. Jatkoa seuraa kunhan keksin millä mallilla neulon tätä.

4 kommenttia:

Simpura kirjoitti...

No kylläpäs muuttui edukseen lankana vaikka noin tummalta näytti. Hyvä siitä tuli.

amuk kirjoitti...

Ihania nuo sinun kerhäämät langat. Tuo harrastus kyllä vetää niin puoleensa. Värttinä ja opettajakin on löytynyt. Nyt vain pitää saada olkapää parempaan kuntoon,niin värttinä harjoitukset voi jatkua. Rukkia kun vielä pääsee kokeilemaan niin luulen että voi kanssa karata mopo käsistä.

sanna kirjoitti...

Tosi kaunista! Tasaista ja pehmeääkin varmasti. Myssykuvia jään odottamaan :)

Judiuni kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista. :)