maanantai 9. huhtikuuta 2012

Merinoa ja merinobambusilkkiä


Taas valmiita kehruita. Toivottavasti lukijoitani edes vähän kiinnostaa nämä valmiit vyyhdit, sillä näitä tulee jatkossakin olemaan. Olin vähän aikaa kehräämisitäni hiljaa, kun en erityisemmin pitänyt violetin merinon kehräämisestä ja halusin sen vain loppuvan. Sellaisella asenteella ei tule hirveästi kehrättyä, mutta onneksi sitä merinoa ei ollut kovin paljon. Pikkuvyyhti on merinobambusilkkiä ja se pyörähti säikeehti rullalle yhdessä hujauksessa ja unohtui sitten rullalle niin, että jouduin hetken miettimään, että mikähän se tämmöinen harmaa säie on.


Kuitu: Merinobambusilkki Tuulialta
Väline: Majacraft Rose, 13,7:1 välityksellä
Lanka: Navajo-kerrattu 43 metriä / 15 grammaa (Ravelry)
Fiilis: Olisipa tätä kuitua ollut enemmän.

Saimme Tuulialta Portin värttinäkurssilla nöttösen merinobambusilkkiä hopeisen ja sinivihreän helmeilevän harmaana. Saatesanat olivat jotain, ettei kannata ihan heti seuraavaksi tätä yrittää kehrätä. Keskityin aloittelijalle paremmin sopiviin kuituihin, mutta viime kuussa kehrätä täräytin jostain hetken mielijohteesta nöttösen. Taitojen kehityttyä kuitu kehräsi melkein itse itsensä. Pidin kovasti sen liukkaudesta nahkeamman 100% merinon jälkeen se oli virkistävää. Pieni 15 gramman nöttönen loppui aivan kesken. Säikeen pitää antaa levätä ja se jotenkin unohtui rullalle joksikin viikoksi. Kerrattuani liilan merinon sattui tämä säie käteen, kun kaivoin vyyhdinpuita esiin. Päätin navajo-kerrata säikeen, sillä se on yksinäisen säikeen kohdalla yksinkertaisinta. Säikeestä tuli suloinen pikkuvyyhti hypisteltäväksi. Jotain tämäntyyppistä on saatava lisää.


Kuitu: Liila ja violetti merino Käsityökauppa Ilosta
Väline: Majacraft Rose, 9,5:1 välityksellä
Lanka: Kaksisäikeinen 141 metriä / 86 grammaa (Ravelry)
Fiilis: Veikeä lopputulos

Tämä violetti merino on jarruttanut kehräämistäni viikkokaupalla. Päätin kokeilla onko mahdollista kehrätä kahdesta topsista yhtaikaa. Ei siinä mitään järkeä tainnut olla, mutta tulipahan testattua. Sekoitin siis toiseen säikeeseen tumman liilan joukkoon vaaleaa violettia ja toinen säie on yksiväristä liilaa. Lopputulos on kivannäköienn, mutta turhaa nyhräämistä se oli. Hetkittäin yhdistäminen onnistui hienosti, joten se ehkä on mahdollista, mutta hauskaa se ei ollut. Langasta tuli kovin epätasaista ja kertauskierrettä tuli liikaa, eikä ihan koko lanka asettunut liottamalla, mutta olkoon. Jännästi minulla on säikeessä herkästi liian vähän kierrettä, mutta kerratessa liikaa.

Älkää kysykö mitä näistä tulee. En kuulkaa yhtään tiedä. Minä vain kehrään kehräämisen ilosta.

4 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Kehrääminen ♥

Lila kirjoitti...

Minä niiiiiiiin haluaisin kokeilla kehräämistä! Mutta en taida uskaltaa, hurahtaisin siihenkin vaan täysillä :D
Ihanaa aurinkoista kevättä sinulle :)

Judiuni kirjoitti...

Heli: Joo <3 :)

Lila: Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Ei se välttämättä kolahda ja jos kolahtaakin niin se on kyllä sen arvoista.
Ihanaa kevättä sinullekin.

Tui kirjoitti...

Kyllä kiinnostaa! Ja jos tulee ylituotantoa, täällä otetaan vastaan iloisesti käsinkehrätyt ihanuudet!