torstai 19. huhtikuuta 2012

Inspira Cowl


Innostuin Ravelryssa Inspira Cowl mallista mahdottomasti talvella. Mietin ja harkitsin projektia pitkään, sillä en ollut aivan varma, osaisinko käyttää riemunkirjavaa kauluri/hartianlämmitintä, mutta sellaisen halusin ehdottomasti tehdä. En innostunut ohjeen Ravelry-sivun kuvista, vaan nimenomaan Dropsin Delightista neulotuista projekteista. Delight tuli sopivasti sukkajuhlatarjoukseen ja pitihän sitä päästä kokeilemaan, sillä en ollut Delightia ennen neulonut.

Delight oli mukavaa neulottavaa ja uskon varmaan seuraavassa Dropsin Supersalessa ostavani vähän lisää. Monet Delightin värit näyttävät sopivan yhteen siitäkin huolimatta, että niisssä on kauheat määrät eri värejä. Minulla on neljä kerää vielä jäljellä ja siitä saisi vain toisen samanlaisen. Tässä kauluri-hartianlämmitin-systeemissä on koko ajan toisena värinä 14 lila/vihreä, jolla neuloin oikeat silmukat. Nurjana on ensin helmassa 10 oliivi/ruoste/luumu ja yläosassa 11 syreeni/vihreä. Lila/vihreä toimii kivasti taustavärinä ja kirkkaammat värit tuovat nurjat kivasti esiin tässä kuviossa. Värivalinta korostaa kivasti kuviota. Toinen väri olisi hyvä olla tumma ja toinen melko vaalea, jotta kuvio tulisi esiin.


Inspiran ohje on sen verran epämääräinen, etten suosittele sitä kenellekään. Saatte omalla vastuullanne innostua ja inpiroitua aloittamaan oman Inspiranne. Omani on vähän sinnepäin, eikä oikein ohjeen mukainen. Seurasin tavallaan Steampunk-versiota, sillä se on lähinnä lankaani tiheydeltään. Aloitin suuremmalla silmukkamäärällä, joka muistaakseni oli 288. Tein kavennuksiin asti sen version mukaisella joustinneuleella, mutta kavennusten kohdalla sekvenssi meni sekaisin. Kavennukset hukkuvat yllättävän hyvin kuvioiden väliin, vaikka kuvio meneekin tietysti sekaisin. Ravelryssa projektien tekstejä lukemalla löytää hyviä vinkkejä.

Tein inspiraani sekä aloituksen jälkeen että juuri ennen päättelyä "latvian braid"in. En tiedä mitä se on suomeksi, mutta sellaisen lankojen kieputtelujutun, jotan joskus näkee lapasissa. Jatkuva lankojen kieputtelu on hieman vaivalloista, mutta onneksi sitä ei tehdä kuin kahdella kerroksella ja lopputulos on mielenkiintoinen. Kauluksen "letti" jää kyllä huomaamatta, kun päättelin kaksinkertaisella langalla ja päättely vie huomion, mutta olkoon. En erityisemmin pidä sen purkamisesta ja kun päättely kuitenkin joustaa tarpeeksi niin se on ihan hyvä. Siitä "letistä" on kuva aiemmassa postauksessani.


Projekti: Inspira Cowl (Ravelry)
Ohje: Inspira Cowl by celerystalk (Ravelry)
Koko: Oma sävellys
Lanka: 3 väriä Garnstudio Drops Delight
Menekkki: 200 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 3,5 mm 100 cm pyöröpuikot
Fiilis: Tästähän tuli vielä hauskempi kuin kuvittelin.

Treenasin koko projektin ajan kaksikätisesti neulomista ja se alkoi sujua. Neuloin siis nurjat silmukat normaalisti, mutta oikeat silmukat neuloin amerikkalaisittain/brittiläisittäin eli heittämällä. Olen yrittänyt tätä aiemminkin, mutta nyt vasta alkoi sujumaan. Inhoan useammalla langalla neulomista lähinnä sen lankojen yhteen sotkeentumisen takia, mutta kun langat eivät ole samassa kädessä, ne eivät pääse kiertymään toistensa ympäri ja takertumaan toisiinsa. Delight tosin takertuu myös itse itseensä, mutta joka tapauksesa vältyin paljolta kiroilulta ja hampaiden kiristelyltä, kun eri kerät olivat erillään. Jossain vaiheessa pitää treenata perinteistä kirjoneuletta kahdella kädellä neuloen.

Kaulus rullaa ulospäin, mutta olkoon. Se ei näytä ihan niin kamalalta, että saisin aikaan enää purkaa ja neuloa. Aloin jo hieman kyllästyä siihen, etten pääse esittelemään uusia projekteja. Kaventelin vähän liikaa ja tähän kaulaa nuolevaan malliin päädyttiin siis vahingossa, mutta aikakin se lämmittää nyt kaulaa hyvin, mutta toisaalta se ei nyt laskostu harteille niin kauniisti kuin väljempi kaula-aukko olisi antanut helman laskostaa.


Kaikenkaikkiaan pidin kovasti Inspirasta ja uskon tekeväni toisenkin, jonkin verran pienemmän ja myssyn samalla "corrugated rib"-kuviolla. Mitähän se olisi suomeksi? Myssy on pakko tehdä, sillä huivit ja muut vastaavat, joille ei ole sointuvaa myssyä, jäävät käyttämättä. Olen jostain syystä ihastunut projektini väreihin. Ehkäpä opin käyttämään muutakin kuin punaista, pinkkiä ja liilaa.

11 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Onpa mielenkiintoisen näköinen malli! Värit ovat ihanat ja tämä näyttää kyllä hurjan lämpimältä. :)

Emma kirjoitti...

Upeaa värien kirjoa! Harmi ettei ohje ole hyvä, pitänee harkita uudemman kerran tämän tekoa...

Tiina kirjoitti...

Valtavan kaunis! Väriyhdistelmät ovat kyllä hienot.

berenike kirjoitti...

Todella kaunis! Ikävää ko välillä upeissa neuleissa on ihan takalistosta olevat ohjeet :(

Lankakeiju kirjoitti...

Upea! Värit ovat tosi kauniit ja malli on mielenkiintoisen näköinen.

Ingi kirjoitti...

Olet todellakin löytänyt kivan värityksen! Itsellänikin on Delighteja odottamassa jotain hyvää ideaa.

MariJ kirjoitti...

Tuo on kyllä hieno, ja livenä vielä monta kertaa kauniimpi kuin kuvissa. :)

Lila kirjoitti...

Kaunis!

ArualMaria kirjoitti...

Hurjan hieno! Varmasti ihan superlämmin. Harmi, että ohje on kehno.

Judiuni kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista!

Neulisti kirjoitti...

Tästä tuli todella kaunis! On niin hauska nähdä, miten erilaisia kaulureita tällä yhdellä mallilla on saatu aikaiseksi. :)