lauantai 20. helmikuuta 2010

Oudot olympiasukat

Ravelympics on edistynyt hitaanlaisesti flunssasta johtuen. Skew-sukat olisivat olleet valmiina monta päivää sitten, jos olisin vain ollut terveenä. Mutta valmistuivat kuitenkin ja ehdin vielä hyvin tekemään toiset suurinpiirtein yhtä kummalliset sukat.



Skew-sukkien seuraksi neuleolympialaisiin valikoitui Hat Heel -sukat, jotka ovat kyllä kummallisuudessa suht samaa luokkaa. Mistä ihminen saa päähänsä aloittaa sukan kantapäästä? Siinä on sukkanatseille sulattamista. Niistä, kun sukka on tehty väärin, jos se ei ole perussukka hollantilaisella kantapäällä ja 2o,2n -joustimella. Paitsi, että eiväthän ne kantapäätä hollantilaiseksi kutsu, vaan kantapääksi, kun sehän on ainoa oikea tapa tehdä kantapää.

Olen kokeillut Hat Heeliä aiemmin, mutta se on jostain syystä jäänyt. Liekö lankavalinnan syytä. Nyt on lankana sama Anttilan tarjous-Regia (Schachenmayr nomotta Regia Stretch Color), josta on nyt päästävä eroon. Kaiken lopun 70 grammaa tuhraan tähän ja sitten olen nämä neulonut. Jatkossa en osta mitään sukkalankaa enempään kuin kaksiin sukkiin riittävän määrän. Olen jo lopen kyllästynyt väriin, vaikka olen kolmet tästä neulomani sukat saanut annettua pois.



Ohje: Skew by Lana Holden
Lanka: Schachenmayr nomotta Regia Stretch Color punakirjava 60 grammaa
Koko: 36
Puikot: KnitPicks Harmony 2,25 mm sukkapuikot




Skew on kyllä niin kumma ohje, etten tiedä mitä sukkanatsit sanoisivat näistä sukista. Tämä on ehkä ihan liikaa sellaisille. Ohje on hiukan monimutkainen, mutta ohje on jo pelkästään neulomisprosessin vuoksi toteuttamisen arvoinen. Tein useampia virheitä. Se on myönnettävä, mutten mitään sellaista, mikä olisi ollut purkamisen arvoista. Paitsi ehkä lyhennettyjen kerrosten kanssa sähläyksen olisi voinut purkaa, mutta tajusin sen vasta, kun toinenkin sukka oli miltei valmis, enkä jaksanut molempia varsia neuloa uudestaan. Sukat istuvat hienosti ja tuntuvat mukavilta jaloissa. Lanka ja ohje kohtasivat kauniisti ja lopputulos on jännä ja käyttökelponen. Olen tyytyväinen. Seuraavaksi pesen sukat, sillä ne ottivat osansa syliin ja pöydälle vahingossa kaatamastani kuumasta teestä. Selvisin onneksi aivan lievillä palovammoilla ja muuta omaisuutta, sukkien ja maton ohella, ei sotkeentunut. Elämä on vaarallista.



Perjantai oli postipäivä. Sain taas SYTejä. Posti toi kahdeksan My Little Pony -ponia kokoelmaani sekä kerän valkoista Opal-sukkalankaa. Onneksi on ihania ihmisiä, jotka lähettävät tämmöisiä pieniä piristyksiä etanapostissa. Posti toi myös ostamani vyyhdin Cherry Tree Hillsin Supersock Solid -ihkulankaa. Ihanan pehmeä merino päätyi Wollmeise-vyyhtien seuraksi ihkulankapinoon. Laminaria tuli pingotettua ja sain sen kaupunkireissulleni kaulaan ja kävin etsiskelemässä sopivaa pipolankaa sen seuraksi. Oikeaa fuksian sävyä on vaikea löytää, mutta Fotraman alpakassa on hieman tummempi fuksia, joka sopii mielestäni hyvin. Ja stash vaan paisuu. x_x

Ei kommentteja: