keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Uusia sukkaprojektejaKauaa eivät ehtineet 2,5 ja 2,75 millin Knitpick Harmonyt ehtineet pöydällä pyöriä, kun loin silmukoita uusiin sukkiin. Molemmat sukat ovat jälleen Sock Innovationista. Novitan Tico Ticosta on tulossa sukat ystävälleni Sam-ohjeella. Pelkäsin, että sukista tulee kovin suuret, kun ohjeessa on varressa 96 silmukkaa, mutta ihan hyvältä varsi vaikuttaa, kun olen pidemmälle päässyt. Tico Tico on niin ohutta, että aloitin 2,25 millin puikoilla ja se oli ehkä ihan hyvä joustinmessa, mutta palmikonkiertojen alettua totesin, ettei niistä tule mitään ja purin joustimeen asti ja aloitin uudestaan 2,5 millisillä puikoilla. Nyt näyttää kivalta. Isommatkaan puikot eivät ehkä olisi pahitteeksi. Ajattelin, että kuvio on sen verran yksinkertainen, ettei kirjavaan lankaan yhdistettynä tule liian levottomannäköistä. Kuvio ei ollutkaan niin helppo kuin luulin. Joudun seuraamaan kaaviota, ettei mene palmikonkierrot miten sattuu ja kahdesti olen purkanut pieleenmenneitä kerroksia. Onneksi joka toisen saa posottaa oikeaa ajattelematta mitään. Tico Tico on jotenkin pörröinen ja tuntuu hieman karhealta, mutta hinta laatusuhde vaikuttaa olevan ihan kohdillaan. Vähän jännitän solmuja. Toivottavasti ei satu montaa. Lanka halkeilee hieman, mutta ei ihan riesaksi asti. Voisin kuvitella ostavani tätä lisääkin myöhemmin, jos niitä paljon puhuttuja solmuja ei satu keriin kuitenkin montaa.Toisille puikoille pääsi eilen pinkki Wollmeise. Onneksi sain valmiiksi kerityn puoli vyyhtisen lahjaksi. Muihin vyyhteihini en raaski koskea ainakaan vielä. Väri on aika ärtsyn pinkki Tutu 1. Aluksi tuntui, että otin liian isot puikot, mutta sain käsialani tasaantumaan. Ohjeeksi valikoitui Rick, joka sattui olemaan sopivasti takaperoisessa aakkosjärjestyksessäni seuraava muutenkin. Olin kuullut, että Rickistä tulee aika ohjeella aika kapea ja hieman pelkäsin, että menee purkuun, mutta nyt näyttää ihan hyvältä. Ei kiristä liikaa. Wollmeise Twin tuntuu jännältä neuloa. Se muistuttaa jostain syystä vähän puuvillaa. Lankaa on vähemmän kuin ohjeeseen tarvitsisi, joten täytyy tehdä lyhyemmän varren ja onneksi minulla on pieni jalka. Enhän minä voisi ensimmäisiä Wollmeise-sukkiani kenellekään anna. Kuviota toistetaan viisi kertaa, joten nappasin kuudennenkin puikon käyttöön. Kuvioon tuli paljon virheitä aluksi, joten purin muutaman sentin ja aloitin uudestaan ja keskityin siihen, että muistan langankierrot loppuunkin. Näistä tulee hienot, sillä kuvio näkyy hienosti ja tulee esiin.

4 kommenttia:

anpali kirjoitti...

Kiva kuulla kommenttia Ticoticosta. Olen koittanut bongailla sitä lähikaupan lankahyllystä, mutta ei sitä ainakaan vielä ole sinne ilmaantunut.

Rickit ovat minullakin todo -listalla.

Riikka kirjoitti...

Määkin alotin jo kerran ticoticoa, mutta purkuun meni. Tulee tilaustyöksi, niin pitää ottaa joku ihan simppeli malli vaan, että saa nopeeta valmiiksi. Vaikka tekis kyllä mieli alottaa taas joku tosta kirjasta. Rick on ehdottomasti mullakin edessä piakoin..

Ihana tuo pinkkiväri! Tulee makeet sukat! =)

Maikki kirjoitti...

Mutta onpas taas ihanan näköinen sukkamalli puikoilla sinulla! Ja wollmeisesi näyttää ihanalta...

kaisa kirjoitti...

Tuo sukanalku näyttää niin ihanalta, että kunhan viime viikolla Ilulta tilaamani sukkalanka tulee, niin siitä tulee tuollaiset. Kummallista, miten postin lähetykset tulevat niin hitaasti nyt. Puolitoista viikkoa hesasta on mun mielestä liikaa. (Meni ihan ot, mutta odotan sitä lankaa, että pääsen aloittamaan sukat.)