sunnuntai 21. helmikuuta 2010

LaminariaSain viimein aikaiseksi pingottaa Laminarian. Flunssan kourissa ei oikein jaksanut pingotella. Olin vähällä pingottaa väärin reunat ja sekös olisi jälkeenpäin harmittanut, mutta onneksi tajusin puolimatkassa, että reunan pyöreäkärkiset kuviot tulevat pingottamatta reunan isojen reikien kohdalta. Värit ovat kuvissa hieman vinksallaan, mutta sille ei nyt voi mitään. Laminaria vei aika paljon lankaa kokoonsa nähden. Gail-huivini vei vähemmän lankaa ja on silti selvästi suurempi. Onneksi Laminarian koko kasvoi hyvin pingotuksessa, muuten olisi lopputulos ollut liian pieni ja mitä virkaa pienillä huiveilla on? Minä ainakin pidän suht suurista huiveista. Tosin osa huiveistani on jo liian suuria.
Ohje: Laminaria (by Elizabeth Freeman)
Lanka: Teeteen Kamena fuksianpunainen 145 grammaa
Koko: 200 cm x 95 cm
Puikot: Addi Lace 4,0 mm 100 cm pitsipyöröpuikot


Tuskin teen toista Laminariaa, sillä tähti- ja blossom-kuviot olivat rasittavia neuloa ja olenkin hyvin iloinen, etten tehnyt Laminariaani yhtään ohuemmasta langasta. Seurasin ohjeen pienempää, shoulderette-, kokoa muuten, mutta laskeskeltuani, että lankaa jää yli, tein kaksi ylimääräistä toistoa Blossom-kaaviota. Laskelmani oli hyvinkin tarkka, kiitos Ravelryn-ohjesivulla olevien langanriittävyyskaavioiden, ja lankaa jäikin yli 5 grammaa. En tehnyt päättelyä kaksinkertaisella langalla, sillä en ymmärrä miksi niin olisi pitänyt tehdä. Tämä on taas niitä projekteja, joissa kiittää kunnollisia välineitä. Ilman ihania pitsipuikkojani en olisi viitsinyt tehdä kamalia kuvioita. Neulonta on välineurheilua!

6 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Laminaria on kyllä kaunis huivi, mutta neulominen aikamoista tuskaa.

Kaunis väri tässä sinun huivissasi!

Mari kirjoitti...

Kaunis huivi!

Riikka kirjoitti...

Tosi nätti! =)

Miia-Rebekka kirjoitti...

Kyllä on kaunis!
Värikin tosi upea. Mulla Laminaria on vieläkin jonottamassa. Muistan kuinka otin sen ohjeen toissakesänä kesälomamatkalle mukaan, mutta tuskastuin heti alussa jotenkin sekavaan ohjeeseen ja hautasin koko huivin. Täytyis kai tässä joskus taas ottaa ohje esille ja katsoa tuntuuko se enää yhtä sekavalta, kun on neulekokemus kuitenkin karttunut parin vuoden aikana.

anpali kirjoitti...

Upea on, myös väri!

Kiva kuulla kommentti, ettet olisi tehnyt ohuemmasta langasta. Minulla tahtoo olla se vika, että yritän valita huivilangaksi aina mahdollisimman ohuen langan -eikä se aina ole tarkoituksenmukaista.

Zelene kirjoitti...

Ihana huivi ja upea väri!
Minä tein Laminarian viime keväänä, ja vielä isomman koon ja tosi ohuella langalla.Neulominen vei kaikkiaan kolme kuukautta koska kuviot, etenkin se ensimmäinen oli aika vaikeita hahmottaa. Mutta huivi on niin kaunis että tuska kyllä kannatti, etenkin kun vastaanottaja käyttää sitä jatkuvasti. Olen miettinyt että tekisin huivin myös itselleni, jos vaikka vuoden päästä kun olen unohtanut kuvioiden kanssa tuskailemisen..