maanantai 5. maaliskuuta 2012

Inspiraatiota uusista tekniikoista

Kuten lukijani varmaan ovat huomanneet, pidän kovasti uusien asioiden opettelusta. Tällä hetkellä opettelen neulomaan kirjoneuletta niin, että langat ovat eri käsissä. Olen yrittänyt tätä ennenkin, mutta nyt se alkaa sujua. Vaikeinta on sopivan tiukkuuden löytäminen, sillä oikea käsi ei ole tottunut kiristämään lankaa. Nyt langat eivät pääse kiertymään toisensa ympärille ja menemään solmuun. Hirrrrveen kätevää.


Aloitin Inspira Cowlin ja heti aluksi opettelin tekemään jännän "letin" aloitusreunaan. Inspirasta on eri kokoja eri paksuisille langoilla ja braided cast on on niistä pienimmässä, mutta halusin sitä tietysti kokeilla. Se ei ollut ehkä kauhean viisasta yrittää kylmiltään 200+ silmukalta, mutta luulen onnistuneeni. Värivalinnan olisin tehnyt jälkeenpäin ajateltuna pitänyt olla toinen, mutta olkoon. Letti näkyisi paremmin, kun toinen väri on tumma ja toinen vaalea. Kirjallisista ohjeista en ymmärtänyt mitään, mutta YouTubesta löysin videoita tähänkin tekniikkaan.

Onneksi 3o, 3n -joustinneule ei vaadi ajattelua, sillä jo toista päivää särkee päätä hillittömästi. Itse aiheutettua kärsimystä tietenkin. Metalliset sukkapuikot eivät sovi meikäläiselle yhtään.

Hyvää alkanutta viikkoa!

9 kommenttia:

amuk kirjoitti...

Ihanan näköistä tulossa. Jännä tekniikka tuo lankojen eri käsissä pitäminen. Mistä löysit ohjeet ja idean siihen ? Tuo "letitetty" reuna näyttää hyvältä :)

Judiuni kirjoitti...

Amuk: Kiitos. En varsinaisesti katsonut mitään ohjetta, enkä enää muista mistä sain idean. Lähinnä opettelin YouTube videoiden avulla neulomaan oikeita silmukoita ns. heittämällä eli britti/amerikkalaiseen tapaan.

Emma kirjoitti...

Lupaava kaulurinalku! Pitäisköhän tuota tekniikkaa kokeilla, kirjoneulominen on jäänyt vähemmälle juurikin niiden ärsyttävien lankasotkujen takia...

Zelda kirjoitti...

Heippanen:)

Onni potkaisi sinua Belladonnan muodossa, laitatko minulle yhteystietosi blogistani löytyvään osoitteeseen niin saadaan nyytti olalla odotteleva matkaan;)

Judiuni kirjoitti...

Emma: Suosittelen ainakin kokeilemaan.

Zelda: Ihanaa!Oi kiitos.

Tiina kirjoitti...

Ooo, tuota munkin pitäis kokeilla, ei varmasti mene langat solmuun. Inspirasta tulee kyllä varmasti hirweeen, hirween nätti, ja, ja, ja..

Judiuni kirjoitti...

Tiina: Kannattaa kokeilla. Tuota Inspiraa on hirrrveen hauska neuloa ja ja ja. :D

KahviKaneli kirjoitti...

Minusta on ihailtavaa, että jonkun hermot kestää kirjoneuletta :o)
Minä teen paraikaa vain sellaista kahdella eri langalla "muka" kirjoneuletta ja olen jo ihan...mutta teen loppuun ne sukat.
Kirjoneuleet (toisten tekminä) on ihania!

Judiuni kirjoitti...

KahviKaneli: Minulla ei ole tahtonut olla kärsivällisyyttä kirjoneuleisiin, mutta ehkä nyt, kun langat eivät sotkeennu, tilanne voi muuttua. Minulla on sellaiset muka kirjoneule -sukat puikoilla. Se on aika veikeä juttu.