perjantai 2. maaliskuuta 2012

Ambrosia Socks


Aloitin syksyllä Labyrinth-sukat Wendy D. Johnsonin kirjasta Socks from the Toe up. Siinä on sievä, mutta pirullisen inhottava kuvio, jota pitäisi seurata tarkkaan silmukka silmukalta kaaviosta, koska siinä ei ole ennustettavuutta eikä muistettavaa toistoa. Purkasin ja neuloin ja purkasin. Lisää purkamista aiheutti se, etten ole tottunut neulomaan kärjestä aloittaen sukkia ja koko meni pieleen useamman kerran, mutta ehkä tästä opin nyt, mistä kohtaa kiilalisäyksen kanssattaa aloittaa. Nyt sukat ovat aivan oikean kokoiset.


Projekti: Ambrosia Socks (Ravelry)
Ohje: Ambrosia Socks by Ann Budd (Knitting Daily Free Patterns)
Muutokset: Wendy D. Johnsonin Gusset Heel -kantapää
Koko: 36
Lanka: Fuksia Viking of Norway Vilma
Menekkki: 100 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 2,5 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Kauniit!

Lopulta minulta paloi pinna kuvioon ja päätin vaihtaa sen. Kuvioksi valikoitui Butterfly Rib Ambrosia sukista Interweave Knitsin Knitting Daily -sivustolta. Jännä nostetuilla silmukoilla ja niiden siirroilla muodostuva kuvio on kiva ja helposti muistettava. Se vetää aikalailla kasaan nostettujen silmukoiden vuoksi ja sukat näyttävät järjettömän kapeilta ja onhan niitä vähän kiskottava jalkaa, mutta ihan sopivilta ne tuntuvat jalassa. Ainakaan eivät venähdä valuviksi.


Lanka Viking of Norwayn Vilmaa, joka on Nallen vahvuinen konepestävä sukkalanka. Lanka kesti ainakin purkamista hyvin. Vähän pörröttyy kyllä, mutta kesto jää nähtäväksi. Se oli ihan kivaa neuloa ja vaikuttaa ihan kivalta perussukkalangalta. Harmi, ettei langassa ole enempää näin ihania värejä.

10 kommenttia:

Enya kirjoitti...

Sukista tuli kauniit!

amuk kirjoitti...

KAUNIIT SUKAT. IHANA VÄRI. TUO LABYRINTH-SUKKIEN KUVIO TOSISSAAN NÄYTTÄÄ PIRULLISELTA JA KAUNIIMMAT MIELESTÄNI NÄMÄ SINUN SUKKASI OVAT. LANGASTA VIELÄ ONKO TUO HYVÄÄ LANKAA ? EN OLE VIELÄ KOKEILLUT JA LANGAN EDULLISUUS HOUKUTTAA MUTTA EPÄILYTTÄÄ. ONKO KOVASTI NYPPYYNTYVÄÄ TAI MUUTA LÄHINNÄ...

hillanen kirjoitti...

Ihanat. Pakko oli laittaa jonoon toi Ambrosia-ohje, niin hauska kuvio, vois olla aika jees myös monivärisellä langalla.

Anonyymi kirjoitti...

Upeat lapaset!

Minunkin pitäisi yrittää noita lovikoita tehdä jossain vaiheessa.

Simpura kirjoitti...

Ihanat sukat!

Näyttää hyvin istuvilta :)

Judiuni kirjoitti...

Kiitos Enya, Amuk, Hillanen ja Simpura!

Amuk: Mä kerron kyllä miten lanka on käyttäytynyt sukissa, kun olen niitä jonkun aikaa käyttänyt. Vaikea sanoa vielä miten se kestää muuta kuin purkamista ja sen se kyllä kesti mallikkaasti.

Anonyymi: ???

Casa kirjoitti...

todella kauniit sukat.
ja minkälaisia lankoja siulla on...vau.. :D
ja muut perussukat on tosi nättejä..kummasti muutttaa olemusta tuollainen liukavärjätty lanka.

berenike kirjoitti...

Aivan mielettömän ihanat ja väri on mahtava! Oliko heelin ohje hyvä ja helppo?

-P- kirjoitti...

Herkullisen väriset sukat! Toivottavasti Vilma kestää! Itse olen neulonut vastaavasta langasta, Villestä, slipoverin isälleni. Se on ehkä 7 veljeksen paksuista, ja tuntui pörröttyvän myös vähän, etenkin kasteltuna siitä irtosi aika tavalla nukkaa.

Judiuni kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista!

Berenike: Gusset heel on käsittämättömän helppo ja uusi suosikkini. Wendyn nettisivuilla on muutamistaa ilmaisissakin ohjeissa tämä kantapää.
http://wendyknits.net/finished-work-free-patterns-tips/sub-page/
Pikaisesti vilkaistuna Peace Socks, Sport Weight Toe-Up Socks with Gusset Heel ja Southwestern Socks näyttäisivät ainakin pikaisesti vilkaistuna sellaisilta ohjeilta.

-P-: Villeä mulla on tässä samassa värissä, mutta se on vielä kokeilematta. Tämäkin vähän on pörröinen, ei täysin sileä, mutta ei siinä määrin, että se haittaisi.