tiistai 8. toukokuuta 2012

Blogiplääh


Joskus ei vaan jaksa huvittaa. Neuleinto on ollut hieman hukassa ja kuvaamis- ja blogaamisinto kokonaan kateissa, mutta ei se mitään. Hiljaisempien aikojen jälkeen aina innostuu uudestaan. Kesävirkkaaja on nimittäin tehnyt paluun. Vietin vapun virkkaamalla lumihiutaleita. En keksinyt mitään muutakaan virkattavaa akuuteimpaan koukun syyhytykseen. Tusina jäi hiukan vajaaksi, mutta pari hiutaletta vintage-puuvillasta (mummin peruja vuosikymmenien takaa) varmasti vielä tulee pari lisää, mutta toisaalta vielä on aikaa. Joulu tulee 7 kuukauden päästä.


Siirryin lumihiutaleista kukkiin ja virkkasin afrikkalaisia kukkakahdeksankulmioita. Näin kivan kassimallin ja innostuin kahta enemmän. Näistä tulee näillä näkymin käsilaukku. Vuori ja hihna-asiat ovat vielä miettimättä, mutta pääasia on, että saan virkata. Alunperin oli tarkoitus tehdä näistä lampunvarjostin, mutta sitä oikeaa lamppua ei ole löytynyt tai no. Kyllähän minä näin oikeanlaisen lampun, mutta Pentikin lamppu ei mahdu budjettiin. Onneksi näitä on niin kiva virkata ja puuvillalankoja varmaan riittää vielä maailmassa.

Kuitu: World of Wool rukea suomenlammas -topsi
Väline: Majacraft Rose, 13,7:1 välityksellä
Lanka: Nelisäikeinen 180 metriä / 100 grammaa (Ravelry)
Fiilis: Onnistumisen riemua

Olen harjoitellut kehräämistä villatakkiprojektiani varten. Villa saapui jo, mutta halusin varmistua siitä, että pystyn kehräämään tarpeeksi ohutta säiettä. Melkein pääsin 200 metrin tavoitteeseeni. Kyllä tämä tästä.

6 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

Aika huikeaa kyllä, jos pääset tekemään itsellesi neuletakin, jonka langatkin olet itse kehrännyt. Sitä sietää sitten kadehtia! :)

Judiuni kirjoitti...

Neulisti: Olisihan se aika päheetä ja siksihän sitä pitää yrittää. :D

berenike kirjoitti...

Hatunnosto mielettömän hienolta kuulostavalle projektille :) aijiajiaja, ko afrikkalaiset kukat näyttää kivalta pinkkinä!

ArualMaria kirjoitti...

Ooh, sullahan on mahtava projekti tulossa. Ei varmaan monella oo itse kehrätystä langasta tehtyä takkia!

sanna kirjoitti...

Hienosti lähtee villatakkiprojektisi varmasti käyntiin - todella kaunis vyyhti! Raportoithan sitten ahkerasti eri vaiheista. Minulla on miehen villapuseroa varten ehkäpä kolmasosa langoista valmiina. Vielä olisi hurruuteltavaa. Onneksi pian on viikonloppu! :)

Judiuni kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteistanne!

Berenike: Afrikkalaiset kukat näyttävät mielettömän herttaisilta varmasti melkein missä väreissä tahansa.

ArualMAria: Ei varmasti ole. :D

Sanna: Mulla on vielä toinen harjoittelulanka valmistumassa ennen kuin varsinainen villatakkilankakehräys alkaa, mutta varmasti ensi viikolla pääsen vauhtiin. Raportoin lisää sitten. ;)