perjantai 18. toukokuuta 2012

Puuvillaperjantai


Ei paljon kuulu tänne mitään. Olen kiertänyt paikallisia lankakauppoja (alennus)puuvillojen perässä ja aika paljon löytyi. Euron, parin kerähintaan sai kivasti materiaalia virkattuihin kukkiin. Mukaani tarttui Austermannin Algarvea, SMC:n Eco Cottonia, Sandnesgarnin Mandarin Petitiä, Mark & Kattensin Sommargarnia ja jotain Cotton 8 -nimistä, jossa ei lukenut valmistajaa. Lumoavasta langasta (synttärialesta) ostin vähän kalliimpia puuvilloja. Muskat Softia kokeilen pannulappuihin, jotta näen millaista raitaa pätkävärjätty Muskat tekee. Cataniaa oli synttäreiden kunniaksi uutuutena ja sitä taidan ostaa lisää. Tekisi mieli tilata Titityystä kunnon paketti, mutta rahaa ei juuri nyt ole siihen. BC Garnin Allinoakin himoitsen, mutta paitalangat kirpaisevat aikalailla. Lisäksi kaivoin kuvaan varastoni kätköistä muutkin puuvillat.


Vietin myös laatuaikaa jämälankojeni kanssa. Olen vältellyt jämälankapussiani, sillä kaikkien jämien heittäminen samaan kassiin ei ollut viisasta. Purkautuvat pikkukerät kehittävät vuosien saatossa täysin mahdottomia sumppuja. Yhdet kanervanväriset jämä olen tainnut jo menettää. Solmuuntunut kasa on täysin mahdoton. Lajittelin paksuuden mukaan langat minigrip-pusseihin, jotta jatkossa välttäisin kauheimmat sotkut. Samasta laatikosta löysin myös hylättyjä projekteja ja pari ehdin jo purkaakin, sillä niillä ei ollut mitään toivoa enää. Jämälankojen kanssa puljaaminen herätti taas piilevän Hexipuff-kuumeen (Ravelry). Ohje on edelleen ostamatta, kun ei raaski, mutta kohta on kai pakko. Sinisistä jämistä tulisi niin hyviä "pyllynalusia" tuoleille.

PS. Kiitos kaikista ihanista kommenteista Hemlock Ring Blanketistani! <3

5 kommenttia:

Mollie kirjoitti...

Kadehdittava määrä puuvillalankoja. :)

Heli kirjoitti...

Ihanat kasat lankaa! Miksi toisten jämälangat näyttää paljon houkuttelevammilta kuin omat?? :D

Iida kirjoitti...

Mullon samanlainen matto! :D Ja sekin on tällä hetkellä jämälankojen peitossa, ku etsin inspiraatiota jämäkuuta varten :D

berenike kirjoitti...

Siinä on lankapoikineen! Hexapuffit on kyllä niin ihania <3

Judiuni kirjoitti...

Kiitos. :) Kuvasta puuttuu Safranit, jotka ovat koukulla.

Mun jämälangoissa ei ole mitään himoittavaa. Niitä on paljon, mutta liian vähän oikein mihinkään projektiin.

Toivottavasti Iida löytää inspiraation. :)