sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Pätkävärjättyjä raitoja.


Milloin, jos ikinä on raidat onnistuneet pätkävärjätystä langasta yrittämättä täydellisesti? Päätin kokeilla miten Dropsin Muskat Softin raidat käyttäytyvät ja harjoittelin pannulappua samalla. Aloitin vain kerän sisältä langan päästä virkkaamaan ja raidat asettuivat itsestään ihan mielettömän hyvin. En edes aikonut tehdä tästä langasta tällaisia pannulappuja, mutta tämä on selvästi tarkoitettu näin. Mikäs minä olen virkkuukeijuille vastaan panemaan. Malli on samaa vanhaa sipoolaista perinnemallia kuin aiemmatkin pannulappuni. Erilaiseltahan se näyttää, mutta vaihteen vuoksi hyvin mielenkiintoinen lappu.


Koukku tosin on syvältä ja poikittain. Ostin kahden ja puolen millin koukun Anttilasta viime kesänä muistaakseni ja se ei ole mistään kotoisin. Koukun päässä on joku röpölä, joka tarttuu lankaan kiinni ja koukun kaula ja varsi ovat epätasaiset, niin että lanka narisee virkatessa, kun silmukat liikkuvat koukulla. Ikinä en Prymin koukkuja osta enää. Tilasin viikko sitten ChiaGoon bambukahvallisia virkkuukoukkuja pari kokeiltavaksi, enkä millään malttaisi odottaa niiden saapumista.

6 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

WWWAU miten upeaa jälkeä. Tuota lankaa on ihan pakko saada.

Lila kirjoitti...

Kauniin näköiset laput tulossa :) Väri on aivan ihana!
Ihania toukokuun lopun päiviä sinulle :)

KahviKaneli kirjoitti...

Aivan ihastuttava VÄRI! Voi että.

Judiuni kirjoitti...

Eikö olekin ihana väri?! Se huuteli mulle heti saapuessaan lankakauppaan ja vähän aikaa pystyin vastustelemaan, mutta pakkohan se oli ostaa pari kerää kokeiluun, kun värit on noin makeet.

ArualMaria kirjoitti...

Mulla on just noita Chiagoon bambuvartisia koukkuja ja mä olen ainakin tykännyt. Tavallisella koukulla virkatessa kipeytyy käsi tosi nopeasti. Mielenkiintoinen tuo virkkauspinta, onko siihen olemassa jotakin ohjetta? Luin kyllä edellisenkin postauksen tuosta, että se on vanha perinnemalli, niistä taitaa heikosti olla ohjeita.

Judiuni kirjoitti...

ArualMaria:

Mullakin tahtoo tavallisella virkkuukoukulla tulla kädet kipeiksi. ChiaoGoot antavat odottaa itseään, mutta sain Ravelry-kaverila Addi Swingin kokeiltavakseni.

Perinnemalliin emme ole löytäneet ohjetta kirjoista tai netistä. Olen yrittänyt kirjoittaa ohjetta ylös, mutta kovin kokemattomana virkkaajana en taida osata julkaisukelpoista ohjetta kirjoittaa. Haaveena on kyllä julkaista ohje Ullassa tai jossain.