torstai 10. toukokuuta 2012

Laiskakatihuivi


Laiskakati-huivini on ollut valmis jo pari viikkoa, mutta kuvausinto on ollut kateissa. Tänään sain varmaan hieman pilvisestä säästä johtuen värit onnistumaan paremmin, joten näillä mennään. Katselin pitkään Lazy Katy -huivin ohjetta Ravelryssa. Lanka oli valmiina, mutten raaskinut ostaa ohjetta. Pelkään sortuvani Ravelryssa ohjeisiin liian herkästi ja usein, jos en tarkkaan harkitse jokaista ja lykkään ohjeen ostamista siihen hetkeen, kun haluan luoda silmukat. Toistaiseksi olen onnistunut pitämään ohjeiden oston minimissä. Kuulin kuitenkin ystävältä, että viime vuoden Modassa on suomennos tästä ohjeesta, joten lainasin lehden. Säästö se on pienikin säästö.


Lanka on tietysti Zaubeball värissä Brombeeren (karhunvatukka). Huivini ei ole millään muotoa erikoinen, sillä näitä samasta langasta ja jopa samasta väristä neulottuja huiveja on mallin projekteissa paljon. Hieman poikkeisin ohjeesta. Neuloin sileää neuletta 124 kerrosta, jolloin pidemmässä alareunassa oli 189 silmukkaa ennen pitsiosuuden aloittamista. Lankaa oli reippaasti jäljellä pitsikaavion jälkeen, joten lisäsin omasta päästäni muutaman rivin pitsiä ja päättelin joustavalla päättelyllä neuloen. Ohjeessa on virkattu päättely, mutta sillä hetkellä kesävirkkaaja nukkui vielä, eikä ollut mitään intoa virkata päättelyä, kun halusin vain eroon koko projektista.


Projekti:  LazyKaty Shawlette (Ravelry)
Ohje: Tuch/shawl *LazyKaty* by Birgit Freyer (Ravelry / Moda 4/2011)
Mod: suurempi koko ja lisärivit pitsissä sekä tavallinen neuloen päättely.
Koko: 140 cm x 85 cm
Lanka: Schoppel-Wolle Zauberball värissä Brombeere
Menekkki: 100 grammaa
Puikot: ChiaoGoo Red Lace 2,75 mm 100 cm pitsipyöröpuikot
Fiilis: Ihme suikale.


Lopputuloksena on jännän muotoinen pikkuhuivi. Kokoa on juuri sen verran, etten viitsinyt purkaa. Yhtään pienempi huivi olisi armotta mennyt purkuun, sillä en osaa käyttää nenäliinan kokoisia huiveja. Jos tekisin toisen huivin, neuloisin sen vironvillasta tai vastaavasta ja tekisin hiukan hitaammat lisäykset ja rutkasti enemmän kokoa. Tämän pingottaminen oli hyvin mielenkiintoista erikoisen muodon vuoksi. Toinen ongelma oli pitsireuna, joka on selvästi muuta huivia leveämpi. Pingottaminen on niitä asioita, joita oppii vain kokeilemalla. Tämän jouduin aloittamaan kolmesti alusta, kun en vaan osannut, mutta elämä on oppimista. Ehkä olen seuraavan kerran viisaampi.

6 kommenttia:

berenike kirjoitti...

Vau! Ihan mielettömän ihana! Zauberballista tulee kyllä kivannäköstä, ko neulepinta-ala on laaja ;)

Pinni kirjoitti...

Kaunis huivi. Minullakin on tuo lehti, missä ohje on. Mutta, mutta.. jotenkin se on hankala aloittaa.

amuk kirjoitti...

Kiva huivihan siitä tuli. Olet kunnioitettavan viisas tuossa ohjeiden ostelussa. Minulla on se homma karannut jo aikoja sitten vähäsen käsistä. Lohduttaudun sillä että hyvähän sitä on tukea kanssaneulojia...Rauhoittaa omaatuntoani. Huivisi on tosi kivan näköinen noissa kuvissa kun se on kaulallasi. Pitsireunus näyttää tosi hyvältä.

Vyyhti kirjoitti...

Todella kaunis, niin malli kuin lankakin.

Judiuni kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteistanne!

Pinni: Ainoa hankala osa ohjeessa on virkattu päättely, mutta sen voi jättää pois.

Amuk: Osa syynä ohjeiden ostelun rajoittamisessa on tietysti taloudellinen tilanne eli pakon sanelemaa on se.

Päitsyli kirjoitti...

Aivan ihana huivi! Mulla ei ole Zauberballista muuta kokemusta kuin että olen yhden pallosen ostanut varastoon. Ehkä kannattaisi neuloakin se, jos siitä noin nättiä tulee. Muistaakseni värikin on juuri tuo sama kuin sinulla.