maanantai 5. syyskuuta 2011

Spey Ribbed Socks

Vahvistettu tomaattikantapää meni siis pieleen ja piti kehittää jotain muuta. Olin katsellut sillä silmällä Knitting Vintage Socks kirjan Yarrow Ribbed socks -ohjetta, mutta epäilin siinä olevan joustinneuleen toimivuutta. Kolme oikein, 1 nurin, 1 o, 1 n -joustin ei vedä kasaan eikä oikein aja asiaansa, mutta minua kiinnosti suunnattomasti ohjeen tiedoissa mainittu saksalainen kantapää ja ranskalainen kärki. Päätin kokeilla Spey Valley -sukkien (Knitting on the Road -kirjasta) joustinneuletta (2 o, 2 n, 2 o, 1 n), jolla pääsin melko lähelle Yarrow Ribbed sukkien silmukkamäärää. Joustinneuleen raitojen paikkoja ei voinut samalla tavalla vaihtaa, kuten alkuperäisen joustinneuleen, joten neulon yhden kerroksen nurjaa joustinneuleen muuttumiskohtaan. Jos en mainitsisi muutosta, tuskin kukaan huomaisi, että sukissa on väärä joustinneule, sillä visuaalisesti sukat ovat hyvin samanlaiset.


Saksalainen kantapää ei poikkea suuresti ranskalaisesta. Se on lähinnä leveämpi ja istuu ehkä levemmän kantapään vaativiin jalkoihin. Tätä voisi jossain miestensukissa käyttää. Istuvuus on kuitenkin melkolailla samanlainen kuin ranskalaisella kantapäällä, joka on suuri suosikkini. Muokkasin hieman kantalappuakin, sillä pidän vahvistetuista kantapäistä, sillä ne istuvat minusta paremmin ja ovat jotenkin jämäkämpiä. En usko, että vahvistus estää sukkaa kulumasta rikki, sillä ainakaan minun sukkani eivät kulu kantalapusta, vaan päkiän alta. Mutta toisaalta minä en käytä villasukkia kengissä. Silloin kantalappuun ehkä kohdistuisi kulutusta.

Projekti: Spey Ribbed Socks (Ravelry)
Ohje: Yarrow Ribbed Sock by Nancy Bush (Knitting Vintage Socks)
Koko: 39
Lanka: Lilakirjava Garnstudio DROPS Fabel Print
Menekkki: 68 grammaa
Puikot: KnitPicks Harmony 2,25 mm 15 cm sukkapuikot
 Fiilis: Ihan kivat sukat.Kärki oli pettymys. Ohje on kirjoitettu neljällä puikolla neulottavaksi ja minä neulon viidellä puikolla ja kun päätä särki, enkä jaksanut ajatella, miten kavennukset sijoittuvat neljälle puikolle. Päädyin tekemään tavallisen nauhakavennuksen. Mikäli oikein tulkitsin ohjetta se ranskalainen kärki oli tavallisen nauhakavennuksen tapainen, mutta siinä oli kolme niitä "nauhoja" eli kavennusrivillä kaventui kuusi silmukkaa neljän sijasta. En ole aivan varma. Täytyy kokeilla sitä kärkeä joskus toiste.

Onneksi lankaa jäi sen verran vähän, ettei minun tarvitse ostaa yhtä kerää taas lisää, sillä väristys alkoi jo kyllästyttää. Seuraavaksi ehkä ostan oranssipunaista Fabel Printiä, joka on saman tyyppinen kuin tämä väri eli siinä ei ole lainkaan valkoista, mikä tekee useimmista kirjavista Fabeleista ihan hirveän kirjavia. Toisaalta vastaava siniturkoosi viehättäisi myös. Olen jotenkin oppinut tykkäämään hieman turkoosista. En itselläni, mutta joillekin muille se sopii hyvin. Mutta ennen perjantaita en osta mitään, sillä nyt täytyy palata tenttikirjan pariin. Tuhannen sivun kirjatentin päälle voi itsensä palkita langalla. Tällä viikolla on viimeinen rutistus nykyisten opiskelujen osalta ja loppukuusta pitäisi jo valmistua. Kauhistuttaa, mutta pakko se vaan on.

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Kivat sukat. En voi lakata ihastelemasta langan värejä. Kauniit. Taitaa tulla asiaa lankakauppaan.

Iida kirjoitti...

Tsemppiä viimeisiin opintoihin!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanat ja herkullisen väriset sukat.