torstai 1. syyskuuta 2011

Syyskuuta

Vahvistettu tomaattikantapää meni siis metsään. No mitäs sitten seuraavaksi? Etsin aiemmin kivaa joustinneulesukan ohjetta ja kokeilinkin Nancy Bushin Yarrow Ribbed Sock -ohjetta Knitting Vintage Socks -kirjasta, josta olen tehnyt hämmästyttävän monet sukat. Siinä on kirja, jossa on paljon hyviä ohjeita. Sukkasatoilijoille ja tietysti muillekin sukkaneulojille vinkiksi. Yarrow Ribbed -sukissa on vaan se vika, ettei niiden joustinneule ole järin käytännöllinen. Kolme oikein, 1 nurin, 1 o, 1 n -joustin ei vedä kasaan eikä oikein aja asiaansa, mutta minua kiinnosti suunnattomasti ohjeen tiedoissa mainittu saksalainen kantapää ja ranskalainen kärki. Kumpaakaan en muista koskaan tehneeni. Vaihdoin joustinneuleen Spey Valley -sukissani hyväksi toteamaani 2 o, 2 n, 2o, 1n -joustimeen. Kukaan ei katso joustinneuletta niin tarkkaan, että huomasi ja silmukkamääräkin oli niin lähellä, että saatoin seurata ohjetta muuten hyvin. Saksalainen kantapää ei hirveästi poikkea ranskalaisesta. Se on vain leveämpi. Istuvuus vaikuttaa aika hyvältä. Kiilakavennuksissa oli niissäkin pieni yllätys ja odotan innolla millainen kärki mallissa on.


Sorruin ostamaan kaksi huivikirjaa, kun Ravelryssa näyttää yhdellä sun toisella olevan kirjahyllyntyhjennystä meneillään. Victorian Lace Todayn olen päättänyt ostaa jo kauan sitten, mutta Folk Shawlsista olen vain haaveillut, sillä epäilin, ettei sitä mistään saisi. En voinut vastustaa, kun edullisesti sain. Victorian Lace todayssa on 40 huiviohjetta 1800-luvulta ja Folk Shawlsissa 25 vähän tuoreempaa mallia. Kukahan päällystäisi mun puolestani... Tarjolla olisi pari ihanaa sukkakirjaakin, mutta täytyy viheltää peli poikki ennen kuin ahnehtii ihan liikaa. Entisistäkin on monta mallia neulomatta.

Ja lopuksi lankalaihdutuksesta. Mun pitää varmaan lopettaa lankalaihdutuksesta puhuminen. Meni taas elokuukin niin ketuilleen. Ostin lankaa 750 grammaa ja käytin vain puoli kiloa. No lahjoitin äidin sukkakokeiluihin parit sukkalangat, mutta silti tuli 50 grammaa plussaa. Nytkin pitäisi ostaa pari kolme kerää Fabelia tilaussukkiin ja mun niin tekisi mieli ostaa Heritage Silkiä. Onneksi sitä ei nyt ole vadelmanpunaisena enää Lumoavassa langassa, mutta Laura varmasti tilailee lisää.

Lopuksi pahoittelen sitä, että blogissa tulee varmaan olemaan hieman hiljaisempaa, vaikka neulonta itsessään varmasti lisääntyy, kun joululahjaneulonta on alkanut ja kaikkea ei voi enää paljastaa täällä lähipiirin takia. Hyvää alkusyksyä kaikille!

1 kommentti:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Hyvätä näyttää tuo kantapää-Mukavaa viikonloppua Sinulle