keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Helmikuun hullutuksista

Helmikuun lankahankinnat menivät aivan käsittämättömille luvuille. Syytän siitä Dropsin Sukkajuhlaa. Se on suurin syyllinen, mutta Tuulian ihanilla väreillä oli niilläkin oma osuutensa. Enkä tietenkään ole ostanut villaa kehrättäväksi kuin reilut puoli kiloa. Eilen näin taas Tuuliaa ja mukaani tarttui letti aivan minun väristä Wensleydalea, vaikkei minulla taida vielä olla taitoja sen kehräämiseen. Villatakkilangat painavat sukkalankojen ohella luvussa osan ja niihin on syynä ihana väri ja se, että Lumoavan langan kanta-asiakaskortti oli sopivasti käytettävissä. Yhteensä ostin 2,1 kiloa lankaa. Aivan järkyttävää. Onneksi ensikuussa tuskin on näin hyviä tarjouksia ja alennuksia tulossa. Yritän lankalakkoilla ensikuun ja ehkä seuraavankin. Voi kun joskus tulisi se lanka-zen.

Kuka ei kuulu joukkoon?

Sitten tuli inspiraatio. Kello oli paljon ja karkauspäivä lähestyi hälyyttävää vauhtia, mutta lankaa ja puikot olisi pitänyt saada heti. Veera Välimäen Color Affection on ollut ihan nätti pitkään, mutta sitten näin Ravelryssa Gosikin huivin Alpacasta ja Delightista(Flickr) ja se iski kuin metrinen halko. Minulla on sopivasti hieman juuri oikeaa vaaleanpunaista Zorasta yli jääneenä. Minun on pakko apinoida nuo värit. Juuri tuo ihana Delight on huudellut minulle muutaman päivän ja se olisi vielä päivän tarjouksessa. Pakko saada! Sen seuraksi tuhoaisin vaaleanpunaisia lankoja varastosta. Pitäähän minun neuloa ihanalle huiville pipo ja kämmekkäät, ehkä myös lapaset ja panta tai jokin korvien semmoinen lämmitin. Minullahan on sopivasti vaaleanpunaista Dropsin Baby Merinoa ja Nepalia sekä Novitan Luxus Windiä. Lankakauppaan oli siis sännättävä heti aamusta hiukset kosteina eikä kohta. Ohjehan oli pakko ostaa heti inspiraation iskettyä, vaikka silmät olivat jo ristissä ja nukkumaanmenoaika jo mennyt.

Vaan kun olisi edelliset suuret inspiraatiot olisi neulottuna. Inspira Cowl ei ole vielä puikoilla, mutta se on heti seuraavana jonossa. Delightin värit ovat huikeita, kun niitä alkaa katsomaan tarkemmin. Värit Inspiraa varten ovat siis 10, 11 ja 14. Yli jäävistä keristä tulee Inspiran inspiroimia asusteita hartianlämmittimen seuraksi. Tai sitten aloitan Pucker-sukat, joita varten ostin siniturkoosin Fabelin ja sen kaveriksi kaivoin valkean Tico Tico kerän. Valkeaa Fabeliakin piti olla, mutta sitä ei löytynyt tähän hätään ja se olisi ehkä loppunut kesken, joten otetaan Tico Tico varmuuden vuoksi. Kerroinko jo, että neuleinspis on niin kova, ettei varmaan kuunaan ole näin paljon puikot syyhynneet?



Helmikuun langankulutus oli ihan normaalissa. Lankaa kului 600 grammaa ja reilut 2200 metriä. On se ehkä hitusen enemmän kuin keskimäärin, mutta ei paljon. Tilaston kaunistamiseksi neuloin kiireesti valmiiksi useamman projektin. Vielä on muutama rivi yhdestä huivista neulomatta, mutta se valmistuu kyllä vielä tämän kuun puolella. Lähiaikoina siis luvassa valmistuneita huiveja ja ainakin yhdet sukat vielä.

Hyvää karkauspäivää kaikille!

tiistai 28. helmikuuta 2012

Iloisia värejä


Lankavarastoa piti laihduttaa, eikä lihottaa, mutta Dropsin sukkajuhla haittasi sitä kovin. Mukaan tarttui männä viikolla langat 6 pariin sukkia alle 20 eurolla. Eihän sellaista tilaisuutta voinut ohittaa. Sukkajuhla on nyt hyödynnetty niin hyvin, että tuskin tarvitsee Fabelia tai Delightia ostaa lähiaikoina. Pidän kovasti Fabelin uusista väreistä. Kirsikanpunainen on aivan ihana eikä kuninkaansinisessäkään mitään vikaa ole. Pinkki on minusta vähän turhan porsaanlainen, mutta kyllä se menee. Kirsikanpunainen päätynee puikoille luultavasti piakkoin.


Muuten lankatase olisi nollilla, mutta ihana tumma magenta Cascaden 220 vei sydämeni ja sitä oli pakko saada villatakkilangat. Kuva on hiukan ylivalottunut, sillä sävy on hieman tummempi. Ihanan syvä ja voimakas. Sitä oikeaa villatakkimallia ei ole vielä tiedossa, mutta näin ihanalle värille onkin löydettä "Se Oikea" ja sitä odotellessa tyydyn silittelemään vyyhtejä. Kun se oikea malli sattuu kohdalle, tiedän kyllä. Toivottavasti ensi talveksi saan todella makean värisen villatakin. Samalla reissulla keksin syyn ostaa ihanan Finlaysonin Taimi-kassin. Tarvitsen ehdottomasti lankakassin, sillä muovikassit lisääntyvät nurkissa häkellyttävää vauhtia siitäkin huolimatta, etten koskaan osta niitä koskaan. Nyt ainakin lankakauppojen kassit jäävät tuomatta. Lanka, mikä ihana tekosyy.


Posti toi viikonloppuna tilaamani villaletin. Olin juuri ajatellut, että se tuskin tulee vielä tänään, mutta sitten ovikello pirahti. Letti on Lanitium ex Machinan Polwarthia värissä Heartache. Mietin lauantai-illan suihkussa, että uskallanko ja raaskinko tilata, mutta 160 gramman käsinvärjätyksi letiksi se oli ihan kohtuuhintainen, vaikka laskisi postikulutkin mukaan. Väri on huikea, fuksiaa, verenpunaista, pinkkiä, lilaa ja hitusen violettia. Yllätyksekseni sain kaupanpäälle hieman ahvenanmaanlampaan kiharoita. Pussukassa on harmaita, ruskeita ja kellertäviä suortuvia. Vaikuttaa karkealta, mutta kiva kokeilu erä.

maanantai 27. helmikuuta 2012

Ruusupuusukat


Vielä kerran tällainen tylsä neule, mutta lupaan, että seuraavat valmistuneet eivät ole näin tylsiä. Nämä ovat kolmannet perussukat talvikengissä käytettäväksi. Ehkäpä pärjään näillä sukilla lopputalven. Perussukka tomaattikantapäällä alkoi kyllästyttää, joten valitsin Sock from the Toe up -kirjasta Gusset Heel Socks perusohjeen. Nämä ovat ehkä onnistuneimmat kärjestä aloittamani sukat. Pidän Wendyn Gusset Heel -kantapäästä. Se on ihanan helppo ja selkeä ja istuu jalkaani hyvin. Taidan valita tämän jatkossa kärjestä aloittamiini sukkiin. Lanka on taas Fabelia, tällä kertaa Long Print -sarjan värissä Wooden Rose, joka kuvaa värimaailmaa loistavasti. Pesin ensimmäistä kertaa Fabel-sukkiani koneessa viikonloppuna ja ne tulivat tavallisesta 40º:en kirjopesusta pehmeämpinä ja napakampina takaisin. Täytyy kokeilla muitakin sukkia pestä koneessa. Olen tähän asti pessyt kaikki neuleet käsin, mutta ehkä uskaltaudun kokeilemaan villapesua joillakin vähemmän ihanilla neuleilla. Muuten olen sukkiin tyytyväinen, mutta molemmissa kerissä oli solmu ja tietysti värit lähtivät sen jälkeen juoksemaan aivan eri kohdasta päinvastaiseen suuntaan. Onneksi en välitä raitojen kohdistumisesta. Muuten olisi tullut hermoromahdus.


Projekti: Wooden Rose Socks (Ravelry)
Ohje: Gusset Heel Basic Socks by Wendy D. Johnson (Socks from the Toe Up)
Koko: 36
Lanka: Kirjava Garnstudio Drops Fabel Long Print
Menekkki: 60 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 2,25 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Yllättävän nätit solmuista huolimatta.

PS. Tämä on blogini 500. viesti. Hurjaa.

lauantai 25. helmikuuta 2012

Hydrangea cowl


Pitsihuivista jäi kerä jäljelle ja yhden Baby Alpaca Silk kerän vievää projektia oli vaikea keksiä. Lopulta päädyin herttaiseen Hydrangea Cowl -ohjeeseen kirjasta Brave New Knits. Pääkuvio oli tuttu useammasta huivimallista ja sitä reunustaa herttainen lehtikuvio, joka on neulottu sivuttain pääosan kanssa yhteen. En erityisesti pitänyt reunan neulomisesta, mutta se on kivannäköinen. Baby Alpaca Silk on vähän velttoa tähän tarkoitukseen, mutta nyt tiedän senkin. Onneksi tästä on ollut siskolleni iloa. Seuraavan teen ryhdikkäämmästä villasta. Olen suunnitellut jonkinlaisen kaulurin tekoa itsellenikin, mutten ole vielä päättänyt, mikä olisi sopiva.


Projekti: Hydrangea cowl (Ravelry)
Ohje: Hydrangea Neckwarmer by Anne Hanson (Brave New Knits)
Koko: L
Lanka: Kanervanvärinen Garnstudio Drops Baby Alpaca Silk
Menekkki: 50 grammaa
Puikot: Addi Lace 3 mm 100 cm pitsipyöröpuikot
Fiilis: Ihana!

perjantai 24. helmikuuta 2012

Miten näitä koristaisi?


Taas tylsä neule. Neuloin pikaisesti joustinneulekämmekkäät Zitron Trekking Pro Naturasta. Omia käsiään on muuten käsittämättömän hankala kuvata. Kameralle meinasi käydä huonosti, joten päätin luovuttaa. Kuvat on mitä on, mutta olkoon. Kämmekkäät eivät ole sen kummoisemmat. Muistaakseni 44 silmukkaa, kaksi oikein kaksi nurin ja sopivasti pienet, jotta jämälanka tuli käytettyä. Jotain koristusta pitäisi keksiä, mutten ole ollut koristeellisella tuulella. Ehkä pitää jostain keksiä vaikka pari nappia ulkosyrjälle, että osaan laittaa oikean kämmekkään oikeaan käteen.


Projekti: Purple ribbed mitts (Ravelry)
Ohje: Omasta päästä
Koko: pieni
Lanka:  Violetti Zitron Trekking Pro Natura
Menekkki: 26 grammaa
Puikot: ChiaoGoo Stainless Steel 2,25 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: No tuota öh.

torstai 23. helmikuuta 2012

Punaoranssit tomaatit


Neuloskelin taas perussukat autossa ja junassa istuksellessani. Kovin tylsää esitellä perussukkaa. Tämä on tällainen tavallinen sukkapari punaoranssi-kirjavasta Dropsin Fabelista. Se tavallinen 64 silmukkaa, reipas kahdeksan senttiä joustinneuletta, tomaattikantapää ja sädekavennuskärki. En edes yritä saada raitoja kulkemaan samaan tahtiin molemmissa sukissa, sillä se ei ole tärkeää. On toki asioita, joiden on oltava just eikä melkein, mutta sukkien värijuoksut eivät todellakaan ole sellainen asia. Värille olen onneksi lämmennyt. En erityisemmin pidä oranssista, enkä voisi kuvitella oranssia vaatetta tai sisustusta, mutta sukissa menköön. Näitä nähdään vielä, sillä kirjavia Fabeleita on vielä jäljellä. Seuraavaan pariin kokeilen ehkä tähtikärkikavennusta tai pyöreää kärkeä.

Projekti: Sunset Tomato Heels (Ravelry)
Ohje: Perussukka tomaattikantapäällä
Koko: 36
Lanka: Kirjava Garnstudio Drops Fabel Print
Menekkki: 68 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 2,25 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Nätit tuli vaikka väri olikin vain vähän sinnepäin.

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Zora Zora Zora


Olen lykännyt Zoran esittelyä päivästä viikkokausia, sillä en oikein tiedä tuliko siitä hyvä vai ei. Se on ehkä hitusen liian suuri ja alpakka saataa käytössä venähtää lisää. Ehkä pelkään jotain totaalista löpsähtämistä, enkä siksi osaa kiintyä tähän kuten muihin villatakkeihini. Kaunis se on, mutta liian suuri on liian suuri, eikä se ollut erityisen nätti puikoilta päästyään. Nykyinen ulkomuoto vaati kostutusta, pingotusta ja höyrytystä vähän sieltä ja täältä, mutta nyt se näyttää ihan kivalta.


Projekti: Zora Zora Zora (Ravelry)
Ohje: Zora by Kristen Rengren (Knitty, Winter 2009)
Koko: Medium
Lanka: Keskiroosa Garnstudio Drops Alpaca
Menekkki: 425 grammaa
Puikot: Addi Lace 2,5 mm 100 cm pyöröpuikko
ChiaoGoo Red Lace 2,5 mm 100 cm pyöröpuikko
Fiilis: Emmä nyt oikein tiedä

Ohjeesta poiketen neuloin kaikki mahdolliset osat yhteen ja hihat yhtaikaa pyörönä. En ole ennen juurikaan saumoja neulonut, mutta osasin epäillä, että se on kamalaa. Erityisen kauheaa oli hihojen kiinnittäminen ja ne eivät ole aivan kauneimmat mahdolliset saumat, mutta olkoon. Tuhrasin ompelemiseen turhan monta tuntia muutenkin. Onneksi kukaan ei katso saumojani niin tarkkaan, enkä ole neulepoliisiinkaan törmännyt. Tuskin tulisi neulepoliisiltakaan sakko, huomautus ehkä.


Odotin hihojen olevan väljemmät, mutta niistä tuli vähän turhan ihonmyötäiset ja liian pitkät. Hihat ovat hankalia. Jouduin tekemään pari kokoa suuremmat hihat, jotta edes mahtuisin niihin säädyllisennäköisesti. En ymmärrä, miksi villatakkiohjeissa pitää kaikissa olla niin kauhean kapeat hihat. Onko minulla niin kauhean kokoiset allit, ettei niitä saa mihinkään neulemalliin? Valmisvaatteiden kanssa minulla ei ole hihaongelmia. Malli on kaunis ja ohjekin aivan mukiin menevä. Mahdollisimman paljon yhteen kappaleeseen neulottavana ohje olisi parempi, mutta kaikkea ei voi saada.

tiistai 21. helmikuuta 2012

Luonnonmusta Corriedale


Jouduin tutustumaan ihan uudelleen tauon jälkeen Ruusuni kanssa. Onneksi kehrääminen on kuin pyörällä ajaminen, sen muistaa kyllä. Luonnonmustasta tai oikeastaan lähinnä tummanruskeasta corriedale-topsista tuli noin 110 metriä enemmän tai vähemmän tasaista lankaa. Suunnitelmani käsinkerätystä torkkupeitosta lampaiden luonnonväreissä on muuttunut hienosta ideasta haaveeksi, jonka aion toteuttaa. Aika paksu siitä tulee tällä menolla, mutta ei se mitään. Ompahan ainakin lämmin. Aloin jo katsella sopivaa kuviota. Pitäisi löytää jotain yksinkertaista, mutta mielenkiintoista, mutta onneksi sillä ei ole kiiretää. Neljästä vyhdistä ei tule kummoista peittoa.

maanantai 20. helmikuuta 2012

Lisää niitä yllättäviä värejä


Lauantaina olin Maakarissa melkein koko päivän, sillä siellä oli neuleviikon kunniaksi fantasiakehräystä. Lennun paja ja Tuulia kehräsivät ja työpajassa ihmiset pääsivät kokeilemaan värttinällä kehräämistä. Lennu kehräsi veikeitä taidelankoja ja minäkin osallistuin vähän puuhelmilangan tekemiseen. Päivä hujahti ohi , mutta onneksi mukaan tarttui kivoja rintanappeja ja ihania Tuulian värjäämiä villoja. Tumma violetti on bfl-silkkisekoitetta, tummempi punainen bfl-mohairia ja pinkki on superwash bfl:ää. En osannut päättää, minkä valitsisin, joten otin kaikki kolme. Tumma violetti bfl-silkki-firestar houkutteli myös, mutten ole niin ihastunut kimaltelevaan villaan, että haluaisin siitä maksaa ekstraa. Ehkä jossain vaiheessa kokeilen, sillä kimmeltävä nylon näyttää aika kivalta auringonvalossa. Vielä en uskaltanut aloittaa näistä ihanuuksista, mutta aloitin kehräämään Villa Laurilan fuksiaa merinoa. Valitsin välitykseksi 13,5:1 ja pääsin ihanan ohueen säikeeseen. Ehkä käsinkehrätty pitsihuivi on lähempänä kuin uskonkaan.

tiistai 14. helmikuuta 2012

Hyvää ystävänpäivää


Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille lukijoilleni. Flunssa on vienyt voimat ja edelleen on blogi vähän hunningolla, mutta kyllä tämä tästä. Kokosin viime aikaisia lankaostoksia kuvaan. Titityyn alesta tilasin Cashberryä tammikuussa ja Lumoavan langan joulukalenterialesta Noro Silk Garden Sockia ja lohdutuspalkinnoksi sain Fabelia. Pääsin viimein Lumoavaan lankaan tänään ja ostin vähän lankaa. Kaksi kerää ihanaa Louhittaren luolan Väinämöistä ja kuusi kerää Dropsin Delighta sukkajuhla-alesta. Väinämöisistä tulee sukat sitten joskus, kun raaskin ne korkata. Fabel päätyy sukiksi jo aiemmin. Delighteista tulee ainakin Inspira Cowl ja siihen sopiva myssy, ehkä vielä joku muukin asuste. Silk Garden Sock on Spectraa varten, mutten ole vielä keksinyt sille kaveria. Cashberry on lähinnä silittelyä varten toistaiseksi. Minulla ei ole koskaan ollut kashmiria ja sopivan suuren alennusprosentin kohdalla ratkesin.

perjantai 10. helmikuuta 2012

Pitsihuivi omasta päästä


Leaves Dancing -huivin kuvion innoittamana aloitin kesällä huivin vähän niin kuin omasta päästä. Pidin erikoisemmasta lehtikuviosta paljon, mutta huivin rakenne ei ollut juuri sellainen, mistä pidän. Lehtikuviossa on sopivasti mielenkiintoa, muttei niin paljon, ettei sitä oppisi ulkoa. Lisäksi se on mielestäni hyvin kaunis. Pitsihuiviin mielestäni kuuluu langankiertojonot reunoihin ja keskisilmukan molemmille puolille. Piirsin kaaviot KnitChart-ohjelmalla ja harkitsen ohjeen julkaisemista. Täytyy katsoa, jos saan aikaiseksi jotain, mutten lupaa mitään. Ohjeiden tekeminen on turhan stressaavaa ja epäkiitollista. Enkä ole mitään nimeäkään keksinyt.


Projekti: Leaf lace shawl (Ravelry)
Ohje: Valmiista mallikuvioista oma sovellutus
Koko: 160 cm x 70 cm
Lanka: Kanervanvärinen Garnstudio Drops Baby Alpaca Silk
Menekkki: 150 grammaa
Puikot: Addi Lace 3 mm 100 cm pitsipyöröpuikot
Fiilis: Suorastaan lumoavan kaunis

Dropsin Baby Alpaca Silk on taivaallisen ihanaa lankaa, liukasta ja äärettömän pehmeä. Ehdottomasti yksi ihanimmista langoista, joita olen neulonut. Huivi oli valmistuttuaan kauhean pieni, mutta alpakan ansiosta venähti aivan kiitettävästi juuri sopivan kokoiseksi. Pingotin kyllä taas niin, että soi. Baby Alpaca Silkiä ostan kyllä jatkossakin huiveihin. Se on aivan loistavaa. Paksuus on sopiva suhteellisen ohueen huiviin, joka kuitenkin neuloontuu nopeasti. Tietysti vain jos huivia neuloo, eikä seisota korin pohjalla.


Huivista oli pitkään inspiraatio kateissa, kun en oikein tiennyt millaisen reunan siihen tekisin. Lehtikuviossa on ainaoikean vuoksin kovasti struktuuria ennen pingotusta ja kaikki kokeilemani reunakuviot olivat liian yksinkertaisia. Onneksi lopulta ymmärsin luovuttaa ja pingoitettuani huivin olen aivan tyytyväinen. Pingotuksen jälkeen huivi olikin ihan tasapainoinen esitys ja siskoni tykkäsi huivista kovasti.

torstai 9. helmikuuta 2012

Taito-lehden arvonta

Kaupallinen tiedote!


Taitoarvontaa!
Nyt ei luvata tilpehöörejä, eikä Ruattin risteilyitä vaan aitoa asiaa.


Taito-lehti järjestää bloggaajille ja facebookkaajille arvonnan, josta voi voittaa vain järkeviä asioita, kuten lahjakortit
Ilun Handuun (100 euroa),
Titityyhyn (50 euroa),
Villavyyhtiin (50 euroa)
sekä kaksi Taito-lehden vuosikertaa.


Arpajaisiin voit osallistua jakamalla tämän ilmoituksen blogissasi tai Facebook-sivuillasi ja ilmoittamalla siitä sitten osoitteeseen: toimitus(at)taito.fi. Yhdestä julkaisusta saat yhden arpalipun ja jos joku mainitsee tilauksen tehdessään lukeneensa tästä kampanjasta blogistasi, saat peräti 10 arpalipuketta! Arvonta on voimassa 2.3. asti.


Huipputarjous Sinulle: tutustumisjakso (6kk/3kpl) supersome-hintaan 20 euroa! (Norm. 27 €) (http://www.taito.fi/some)
Suomalaisen käsityötaidon puolestapuhuja, 105-vuotias klassikko elää tätä päivää jalat tukevasti juurissa ja tukka tuulessa tuivertaen. Kuusi kertaa vuodessa asiaa käsityön ilmiöistä, tekijöistä ja tekniikoista. Tule mukaan värikkäiden tekijöiden matkaan!

P.S. Jos päätit minun vinkistä tilata lehden tarjoushintaan, niin muistathan mainita sen tilauslomaketta täyttäessä. Kiitos.

tiistai 7. helmikuuta 2012

Epäonnistuneet purkuun


Periaatteessa tiedän, ettei 64 silmukkaa riitä mitenkää tiukalla käsialallani Austermannin Stepistä sukanvarreksi. Kuitenkin asiaa pitää ilmeisesti kokeilla säännöllisesti, että jos tilanne vaikka jotenkin muuttuisi. Cookie A.:n Cubist Socks näyttäisi hienolta tässä värissä, mutta sukanvarsi ei kerta kaikkisesti mene kantapään yli. En jaksa kipeänä alkaa laskemaan uusia silmukkamääriä ja kantapäivä, joten olkoon. Pitää keksiä jokin muu lanka.


Aloitin jossain vaiheessa Labyrinth-sukat Vikingin Vilmasta, mutta niistä ei ole tahtonut tulla mitään. Kuvio ei jotenkin jäänyt mieleen ja kehitti virheitä. Ensimmäisen sukan olin jo melkein saanut valmiiksi, mutta totetsin, etten kuitenkaan viitsi neuloa toista sukkaa, joten päätin purkaa. Otin kuvion Ambrosia -sukista, sillä pidän Wendy Johnsonin Gusset Heelistä ja aion neuloa sen sukkiin kantapääksi. Silmukkamäärä oli sopivasti sama, joten ei joutunut ollenkaan soveltamaan. Kätevää. Kuvio on varsin veikeä nostettuine silmukoineen.

PS. Lisäsin sivupalkkiin lempiblogejani. Listaa pitää vielä hieman päivittää. Epäilen, että ihan kaikki eivät ole siellä, vaikka blogeja on listalla, ei enempää eikä vähempää kuin 122. Hurja määrä, vaikka itse sanonkin.

torstai 2. helmikuuta 2012

Blogihaaste

Neuleaddiktio-blogista nappasin mukaani haasteen, jossa pitää listata 4-5 blogia, joilla on alle 200 lukijaa. Valinta olisi ollut liian vaikeaa, sillä useimmilla lukemillani blogeilla ei ole hirveästi lukijoita, joten rajasin alle 30 lukijan blogeihin. En ole uudistuneesta Google readeristä löytänyt tilastoja enää ollenkaan, joten katsoin Google lukijoista blogien sivupalkeista. Ajattelin, että luvut korreloisivat jollain tavalla. Seuraan RSS-syötteinä reilua sataa neuleblogia, joten valinnan varaa riitti. Valitsin blogeiksi seuraavat suosikkini:

Täydellinen sininen, joka on varsin uusi blogi, mutta alku on hyvin lupaava.
Sohvi kuttoo, jota olen seurannut vajaan vuoden eli miltei alusta asti.
Jaapa, jonka suosion vähyyttä en ymmärrä. Olen seurannut pitkään ja luulin, että lukijoita olisi paljon enemmän.
Kokopäiväneuloja, jonka löysin samalla tavalla kuin monen muunkin eli Feedjit-listalla lukijoiden saapumisosoitteena. Monta ihanaa blogia olen löytänyt, kun niiden sivupalkeissa on linkki blogiini ja lukijat saapuvat sitä kautta.
Silmukkasoppa, jonka löysin muistaakseni kommentin kautta.

Haasteen saa kaapata mukaansa kuka tahansa. :)

Blogeista tuli mieleeni haluaisivatko lukijani sivupalkkiin listan seuraamistani blogeista? Olen yrittänyt välttää sivupalkin liiallista paisuttamista ja ajatellut, ettei se mahtuisi, mutta onko sen niin väliä, miten pitkä sivupalkki on?

-----

Lopuksi tammikuun langankulutustilanne. Lankaa kului vaivaiset 300 grammaa ja 1000 metriä, kun aloitin vuoden leikkaamalla leipäveitsellä etusormeeni ja neulomiset olivat tammikuun puoliväliin asti hyvin vähissä ja sen jälkeenkin on ollut vähän veto pois. Ilmeisesti flunssan vuoksi. Lankaa ostin vain yhden sukkalankakerän, joten tammikuun lankataseeksi muodostui -200 g. En aio totaalista lankalakkoa pitää, mutta joka kuukausi pitäisi saada miinuksen puolelle. Toivotaan parasta.