perjantai 16. marraskuuta 2007

Kirjatilaus saapui vihdoinkin

Kävin jo toistamiseen kitisemässä, että luvattu toimitusaika on mennyt jo monta päivää sitten. Kirjat olivatkin jo saapuneet, vaikkei siitä mitään ilmoitusta ollut tullutkaan. Interweave Knitsin Favourite socks on aivan ihana kirja, kuten arvelinkin. 25 ohjeesta vain neljä vaikuttivat siltä, että eivät tule koskaan päätymään minun puikoilleni. En pidä yhtään kirjoneuleista, joten ne eivät tietenkään inspiroi yhtään. Nancy Bushin Folk Socksiin en ole vielä ehtinyt tutustua niin paljoa, että osaisin mitään sanoa, mutta se vaikuttaa kyllä hyvin lupaavalta.

Eilen kävin hakemassa kirjastosta hakemassa yhtä kirjaa seminaarityötä varten ja kävelin neulekirjojen ohi. Piti melkein hieroa silmiään, että uskoi näkemäänsä. Nancy Bushin Knitting Vintage Socks oli hyllyssä. Olen epätoivoisesti metsästänyt Nancy Bushin kirjoja kirjastosta jo lähes puoli vuotta onnistumatta. Köyhänä opiskelijana en viitsi varata kirjoja ja toisaalta nautin kirjanmetsästyksestä. Onneksi en ollut sitä tilannut, sillä olisi mennyt kiva päivän pelastus hukkaan.  

Näin lukukauden loppua kohti paineet lisääntyvät ikävästi. Meillä on kaikki tentit kahden viikon sisään. Parina päivänä on jopa kaksi tenttiä. Lisäksi pitää tehdä seminaareja ja niitä varten lukea kirjallisuutta. Tällä viikolla on jäänyt blogaaminen ja neulominen aivan totaalisesti, kun aika menee opiskeluun. Päivät yliopistolla venyvät herkästi yhdeksäntuntisiksi ja iltaisin pitää lukea kirjallisuutta. Neulomuksen edistyvät tuskallisen hitaasti. Lisäksi kärsin kirjoittamisinspiraatiosta. Se liittyy ilmeisesti jotenkin luomisen tuskaan, sillä se iskee yleensä juuri silloin, kun ei mitenkään olisi aikaa hömpälle. Päässä pyörii tieteellisen tiedon sijaan fantasiamaailma, joka pyrkii kovasti paperille. Viimeksi inspiraatio iski pahasti juuri ylioppilaskirjoitusten aikaan. Silloin, kun minulla olisi aikaa kirjoittaa, inspiraatio katoaa kuin neula lankakoriin.

Lainasin ystävältäni kameraa ja voin nyt ilokseni näyttää kuvan Candy Candyksi nimeämästäni kaulaliinasta. Pituutta on yli puolitoista metriä ja leveyttä 18 senttiä. Hapsut ovat vajaat kymmen senttiset. Toisesta lankakerästä on vielä noin puolet jäljellä. Haluaisin tämän jo pois puikoilta ja käyttöön. Väri on niin herkullinen. Isompi kuva on nähtävissä täällä. 


Kiitos Hannikselle, joka jätti vinkin kommentteihin siitä, että Baudelaire-sukkiin on käännetty ohje suomeksi. Äitini on kärttänyt minua suomentamaan ohjeen hänelle, mutta minun aikani ei valitettavasti riitä sellaiseen. Minulta englanninkieli sujuu onneksi niin hyvin, että ohjeen englanninkielisyys ei haittaa mitään.

Ei kommentteja: