torstai 1. marraskuuta 2007

Huono päivä

Piti ihan lohtulankaa ja kukkakin ostaa, kun on ollut niin huono päivä. Päätä särki ja silmät väsyivät jo aamupäivällä. Iltapäivällä olo oli tukevasta ateriasta huolimatta höttöinen ja huimasi lievästi. Luentojen jälkeen oli pakko mennä ruokaostoksille. Olisin mielelläni ostanut perhosorkidean, jotka olivat tarjouksessa, mutta sille ei olisi ollut joululomaksi kuitenkaan hoitajaa, joten päädyin saint pauliaan, joita minulla onkin jo ikkunalauta puolillaan. Joukossa oli kiva sinireunainen valkeakukkainen yksilö, joka oli kuin negatiivi keväällä ostamastani valkoreunaisesta sinisestä. 

Lohtulangaksi valitsin luumunvärisen Novitan Ainon, jota oli tarjouksessa alle kolme euroa kerä. Olen etsiskellyt sopivaa lankaa Calorimetryyn, sillä edellinen oli liian ohuesta langasta ja menee purkuun.  Aino varmaan sopii tähän aika hyvin. En yleensä ole paksujen lankojen ystävä eikä Aino ole löyhäkierteisenä koskaan ollut mieleeni, mutta Calorimetryyn se varmaan sopii. Täytynee hiukan funtsia silmukkamäärää. Mallitilkku olisi varmaan ihan paikallaan, mutta aika harvoin saan aikaiseksi neuloa mallitilkkuja.

Toisen Clessidran kärkikavennus piti purkaa, kun Heroesia katsellessa unohtui siirtää silmukoita puikolta toiselle niin, että kavennukset tulevat oikeaan kohtaan. Clessidrat valimistunevat tänään ja sitten puikoille hyppää varmaan Calorimetry. Sopivaa kärjestä aloitettavaa pitsisukkaohjetta, jota voisin Sisun loppuun käyttää en ole vielä löytänyt tai valinnut. Etsinnät jatkuvat edelleen. Toisaalta voisin kokeilla uudelleen Baudelaire-ohjetta Knittystä isommalla puikkokoolla, jos kuvio tulisi kauniimmin esille. Toisaalta muutkin Cookie A:n sukkaojeista ovat ihania, mutta riittääköhän hiukan vajaa 2 kerää Sisua niihin. Ompa vaikeaa.

To Do -listallani on pitsihuivi Rose Mohairista, johon sorruin alkusyksystä, kun sitä tuli kauppoihin ensikerran. Ohjeita on enemmän kuin tarpeeksi, mikä on tehnyt valinnan kovin vaikeaksi. En halua valita kauhean monimutkaista mallia, jota en jaksa tehdä loppuun. UFOja on ihan tarpeeksi muutenkin. Mutta liian yksinkertainen mallikaan ei innosta tekemään.

Tahdon ehdottomasti tehdä vielä toiset baijerilaissukat, kunhan löydän kivan langan niihin. Harmittaa, kun juuri sopivat langat, joita olisi tarjolla, ovat pätkävärjättyjä. Kuviot hukkuvat langan kirjavuuteen enkä muutenkaan ole kirjavien lankojen ystävä. Kirjavien lankojen värjääminen tummiksi ei sekään ole kovin järkevää. Harmittaa kun en voi tilailla haluamiani lankoja netistä. Tai periaatteessa voisin, mutta en halua. Lankoja on niin mukava hypistellä ennen ostopäätöksen tekoa. Nettishoppailussa menettää niin paljon IRL-shoppailun hauskuudesta ja tilalle tulee murhetta postin luotettavuudesta ynnä muusta, niin en tilaa mielelläni netistä mitään. 

Tarvitsen uudet lapaset, jotka ovat sen verran isot, että mahtuvat kämmekkäiden päälle. Ajattelin tehdä kaapissa olevasta seitsemästä veljeksestä palmikkolapaset, mutten ole jaksanut suunnitella sopivaa kuviota niihin vielä. Tekisi mieli tilata Vogue Knitting Stitchionary 2: Cables -kirja jo nyt, mutta olen päättänyt tilata Stitcionaryt 1&2 vasta pukinkonttiin, joten yritän malttaa mieleni. Mistäköhän kävelisi vastaan sopiva palmikkokuvio lapasiin? *huoh*

Cablenet-sukat Sandnesin Lanettesta siskolle pukinkonttiin. joku kiva sininen väri varmaan sopisi pikkusiskolle. Pitäisi vain saada aikaiseksi ostaa lanka, sillä lankakauppaan meneminen on vaarallista.  Pelkään sortuvani johonkin aivan ihanaan alpakkalankaan tai vastaavaa ja opiskelijabudjettini menee sekaisin. Onneksi budjetissani on varaa pikkuisen sortuakin, mutta shoppailukrapula on pahinta, mitä tiedän. 

Olen ajatellut tehdä pikkuveljelle unisukat jostain ohuesta langasta pukinkonttiin. Reumalanka olisi varmaan ihanteellisin tähän, mutta se on hieman arvokasta. Tosin, jos se on kovin riittoisaa niin eihän se sitten ehkä ole. Paljonkohan reumalankaa menisi pariin isohkoja miesten sukkia? Joulutunnelmissa varmaan kuitenkin intoudun ostamaan sitä, sillä mikäpä olisi tärkeämpää kuin läheisten nivelien hyvinvointi. On kamalaa, että jo nippa nappa täysi-ikäisellä nivelet kolottavat.

Olen harmitellut jo jonkin aikaa sitä, ettei minulla ole mitään järkevää matkapussia neuleille. On ikävää tunkea muovipussiin luentoneuleprojekteja. Minulla ei ole ompelukonetta eikä kankaitakaan eikä kyllä tilakaan niille. Toivottavasti äiti tekee pari pussukkaa minulle joululahjaksi. Siinä oli ehkä tällä hetkellä päälimmäisinä mielessä olevat projektit. Ensikertaan rakkaat lukijani.

Ei kommentteja: