keskiviikko 21. marraskuuta 2007

Syysväsymys

Opiskelu tuntuu imevän minusta mehut aika totaalisesti. Ensiviikolla on ensimmäinen tentti enkä ole ehtinyt juurikaan lukemaan. Monta seminaaria on vielä tekemättä ja pitämättä. Aamuisin on vaikea nousta, vaikka olenkin aamuihminen ja iltaisin olen jo alkuillasta kuolemanväsynyt. Onneksi neulomukset ovat edistyneet.

Candy Candy on vaivihkaa edistynyt kummasti ja toinen lankakerä tekee jo kuolemaa. Näillä näkymin se valmistuu jo ennen kuun loppua. Pituutta sillä on jo kivasti, mutta aion neuloa langan kokonaan loppuun, sillä en voi sietää langoista jääviä nöttösiä, joilla ei tee mitään. Toisenkin pään hapsut olen onneksi muistanut leikata jo aiemmin. Kaulaliina alkaa olla jo hankalan kokoinen laukussa, joten se on kiva saada jo pois puikoilta.

Olen päässyt ensimmäisessä Cablenet-sukassa jo kantapään ohi ja teen parhaillaan kiilakavennuksia. Olen kovasti ihastunut sukkaan. Se on niin herttainen ja pehmeä. Annan ne siskolleni joululahjaksi. Toivottavasti hän ymmärtää hyvän päälle. Unisukkina nämä varmaan menevät juuri hyvin, vaikka ovatkin epäkäytännöllisestu valkeat. Malli on mielestäni aivan ihana. Rakastan kaikkia niitä pienen pieniä palmikonkiertoja. Onneksi vaivauduin opettelemaan niiden tekemisen ilman apupuikkoa. Neulominen sujuu paljon nopeammin ilman sitä.

Aloitin yhden uuden työn myös. Aikani huiveja selailtuani Ravelryssä, totesin, että ratkaisu ongelmaan on ollut koko ajan nenäni alla. Mittumaari-huivihan on aivan ihana on aivan ihanteellinen ohje. Puikoiksi taisin valita liian isot, sillä en osaa mohairlankaa kiristää niin pahasti kuin monia muita lankoja. Mietin että yrittäisinkö varovasti purkaa ja aloittaa alusta pienemmällä puikolla, sillä muutema virhe ehti jo eksyä joukkoon. No sitä täytyy funtsia vielä vähän.

Olen tullut vähän siihen tulokseen, että puran jälleen kerran Clessidroista jääneestä Sisusta tekemäni sukan. Lanka ei yksinkertaisesti sovi Baudelaire-ohjeelle. Täytyy keksiä jotain muuta. Varmaan Ravelrysta löytyy vastaus tähänkin ongelmaan. Ja sitten pääsen taas purkamaan.

Ei kommentteja: