torstai 29. joulukuuta 2011

Kammopuikot ja Hederat

Joulut on vietetty ja nyt on aika esitellä joululahjoja.


Ensin hiukan puikkojuttua. Olin syksyllä kauhean innoissani ruusupuunvärisistä Knit Pron uutuuspuikoista Cubicseista. Kinusin niitä Lumoavan langan valikoimiin heti, kun näin niitä jonkun muun kotimaisen verkkokaupan valikoimissa. En ole koskaan ennen neulonut neliskantttisilla puikoilla ja aloitin heti joululahjaprojektin, kun sain puikot käsiini. Kaikki oli valmiina menossa nappiin. Kaikki muu menikin, paitsi neuletuntuma. Neliskanttiset puikot eivät sopineet käsilleni yhtään. Puikkojen kulmat painoivat sormia. Ranteet pistivät koko ajan hanttiin ja paukkuivat. Jännitin käsiä niin että kyynärpäät ja vähän hartiatkin pakottivat. Päätin taistella. Kädet kyllä tottuvat.


Eivät tottuneet. Koskaan ei ole minulle sukkien neulominen ollut näin vaikeaa. En halunnut neuloa, koska se vaan tuntui ikävältä. Jos lanka ja ohje eivät olisi olleet kohdallaan ja lopputulos kaunis, olisin purkanut sukanvarren ja vaihtanut ohjeen lisäksi puikotkin, mutta sukka on kaunis ja neulejälki on kaunista, joten taistelin sukat loppuun. Pääasiassa neuloin muiden seurassa, etten ehtisi ajattelemaan puikkoja ja puikkotuntumaa. Toisen sukan varren kohdalla olisin halunnut luovuttaa, mutten halunnut enää purkaa ja neuloa uudestaan ja pelkäsin käsialani muuttuvan puikonvaihdossa. Puikot menivät kiertoon ja neliskanttisiin en enää koske. Ne eivät ole minun juttuni.


Projekti: Hedera (Ravelry)
Ohje: Hedera by Cookie A (Knitty spring 2006, Knit. Sock. Love.)
Koko: 41
Lanka: Luumunvärinen Austermann Step Classic
Menekkki: 90 grammaa
Puikot: KnitPro Cubix 2,5 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Yksinkertainen on kaunista.

Cookie A.:n sukkamallit sen sijaan ovat minun juttuni. Olen tämän mallin suhteen myöhässä, sillä muut ovat jo Hederansa neuloneet aika päivää sitten. Linkitin Knittyn Hedera-ohjeeseen, mutta nämä neuloin Knit.Sock. Love. -kirjan ohjeella 70 silmukan mukaan. Mallikuvion opin heti ulkoa ja sukkia oli sikäli kiva neuloa, ettei niitä tarvinnut ajatella. Neuloin näitä hyvin pitkälti neuletapaamisissa ja muutenkin niin, etten ehtinyt ajattelemaan ikävää puikkotuntumaa. Sukat ovat kauniit. Parhaimmalta ne näyttivät saajansa jaloissa. Hienosti ne istuivat, vaikka koko olikin vähän arvio pohjalla. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei.sain myös neliskanttiset sukkapuikot, minä taas miellyin niihin, lapaset jo kudottu ja varsinkin puikkojen terät olivat mieleiset, ei pudonnut yhtään silmukkaa.;)

essi kirjoitti...

Ihanat sukat, varmasti olivat mieluisat. Itse yritin neuloa samaisia sukkia, mutta se kolmella puikolla neulominen oli liian tuskaista, oireet oli samat kuin sinulla, vaikka käytössä oli ihan normaalit puikot. Itse luovutin kesken ensimmäisen sukan :D

amuk kirjoitti...

HASSUA MITEN ERILLAISIA ME IHMISET OLEMME. MINÄ RAKASTAN CUBICSEJANI JA OLEN JO OSTANUT VALIKOIMIINI ERI KOKOISIA PYÖRÖPUIKKOJEN KÄRKIÄ. SUKKAPUIKOT ON VIELÄ KYLLÄ KOKEILEMATTA... IHANAT SUKAT OLET NEULONUT :)

Tiina R kirjoitti...

Kauniit sukat :) Olen itsekin katsellut josko Hederat neuloisin, pitää ryhtyä tuumasta toimeen.

Lankakeiju kirjoitti...

Sievät sukat. Minä en ole vielä Hederoita ehtinyt neuloa.

ullapulla kirjoitti...

ihana, kun sai lukea kuinka jollakin muulla neliskanttisilla neulominen ei ollut rakkautta ensi silmäyksellä!! Minä ostin kans semmoset, ja ihmettelin et missä vika kun en oikein innostunut. puikkojen kulmat paino sormia, eikä neulominen muutenkaan tuntunut mitenkään ihmeelliseltä. On ne kuitenkin vielä tuolla,jso vaikka joskus tarvii... ;)

JaaPa kirjoitti...

Minä en ole neulonut kuin 4mm cubicseilla ja niistä olen tykännyt. Harkinnassa on myös 2,50mm sukkapuikot 15cm pituisena. Sekä pyöröistä että sukkapuikoista ainakin paksummassa koossa olen siis tykännyt.

Ihmiset on erilaisia ja eri ihmisille sopii erilaiset puikot. Onneksi valinnanvaraa on!