tiistai 6. joulukuuta 2011

Kannattiko taistella?

Tahkosin syyskuusta asti itselleni talveksi myssyä Ysolda Teaguen Snapdragon Tam -ohjeella. Projekti on alusta asti ollut vastatuulessa. En tiedä miksi. Neulontakeijut eivät ole suoneet onnea tälle myssylle. Ostin ihanan fuksianvärisen Cascaden 220 -vyyhdin ihan tätä projektia varten. Sen seuraksi kaavailin vadelmanpunaisesta Cascaden Heritage Silkistä huivia sävy sävyyn. Voi, kun visioiden toteuttaminen niin helppoa ja toteutuminen niin varmaa kuin niiden kuvitteleminen.


Aloitin valehtelematta kuusi kertaa myssyn alusta. Ensin loin liiankireään, sitten oli väärä silmukkamäärä, luin kaaviota väärin, väärä koko, hölmöilin uudestaan kaavion kanssa ja nyt tekisi mieli purkaa ja yrittää uudestaan vielä kerran. Malli on kaunis ja ohje on muuten hyvä, mutta siinä on aivan hirveä kaavio. Siinä on myssyn kaikki rivit. Se tekee kaaviosta hiukan hankalan seurata ja merkinnät voisivat nekin olla selkeämmät. Yritin kerran seurata kuvion kirjallista ohjetta, mutta siitähän ei tullut yhtään parempaa. Lopulta uskoin saaneeni myssyn onnistumaan, mutta se venähti pingotuksessa liikaa ja on nyt liian suuri. Aloittaisinko alusta? Ei enää tee mieli. Huivilanka on keritty, mutta intoa ei siihenkään nyt ole.

Projekti: Snapdragon Tam (Ravelry)
Ohje: Snapdragon Tam by Ysolda Teague (Whimsical Little Knits 2)
Koko: 60+ cm
Lanka: Fuksianpunainen Cascade Yarns 220 Wool
Menekkki: 100 grammaa
Puikot: KnitPro Symfonie 4 mm 100 cm pyöröpuikko
Fiilis: Metsään meni.

Mitä tästä opimme? Ehkä ei kannata taistella, jos koko ajan tuntuu siltä, että metsään ollaan menossa ja rytinällä. Lopputulos ei välttämättä ole yhtä mieleinen kuin visio oli. Tuli pakkaset ja kaivoin aiemmat fuksianpunaiset asusteet esiin ja niihin lienee nyt tyytyminen. Ei sillä, että Laminaria-huivissa ja Pescovegetarian-pipossa olisi mitään vikaa.

PS. Huomasitteko? Opettelin pikselöimään kuvia. :)

Hyvää itsenäisyyspäivää!

6 kommenttia:

amuk kirjoitti...

Älä turhaan manaile projektisi epäonnistumista, sillä lopputulos näyttää hyvältä! Tuollaiset "roikku"myssythän ovat muotia ja näyttää päässäsi ihanalta. Malli on upea ja käytä ylpeänä kivaa luomustasi. Kannatti ehdottomasti taistella :)

Judiuni kirjoitti...

Kiitos. Mä yritän kostuttaa jos resori menisi vielä kasaan. Tykkään kyllä löysistä myssyistä, mutta tuo on liian suuri.

Heli kirjoitti...

Minustakin tuo näyttää hienolta :)

Tiedän, että usein kannattaa jättää homma kesken, jos vähääkään epäilyttää, mutta en halua uskoa siihen! Voiko lopputulos yllättää positiivisesti, vaikka tekovaiheessa epäilyttäisikin?

Tiina kirjoitti...

Minustakaan tuo ei kyllä niin pahalta näytä, mutta ymmärrän, jos se omaa silmää vaivaa. Oisko sulla joku isopäisempi ystävä? Myssy on nimittäin kaunis, että olisi sääli, jos se joutuisi puretuksi.

Lankakeiju kirjoitti...

Kaunis myssy. Harmi, kun siitä tuli sinulle liian iso.

Peikkotyttö kirjoitti...

Ihana kuvio myssyssä! :)