keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Color Affection -huivi


Veera Välimäen Color Affection -huivi ei ensinäkemältä aiheuttanut mitään kummempia ihastuksen tunteita, mutta sopivat värit tekevät ihmeitä. Näin Gosikin huivin näistä samoista väreistä ja minun oli pakko apinoida samat langat ja värit, sillä huivi kolahti kuin metrinen halko. Minulla ei ole kummoista värisilmää ja siksi olen hiukan arka yhdistelemään värejä. Tällaisessa projektissa värit ovat hyvin tärkeässä asemassa, sillä huonoa värivalintaa ei pelasta mikään. Tässä mallissa näyttää mielestäni parhaalta jonkinlaiset gradientit vaaleasta tummempaan.


Dropsin sukkajuhla oli vielä meneillään ja sain Delightin alennushintaan ja vaaleanpunainen Alpaca on samaa väriä kuin Zora-villatakkini, josta jäi sopivasti yli lankaa tähän projektiin. Delightia en ole aiemmin neulonut, sillä en ole ollut aiemmin oikein liukuvärjättyjen ja pätkärääkättyjen (anteeksi) pätkävärjättyjen lankojen perään, mutta ihan viime kuukausina olen taas löytänyt niiden ilot ja edut. Niillekin on paikkansa. Delight oli ihan kiva kokemus ja neulon sitä kyllä jatkossakin.



Projekti: Color Affection Shawl (Ravelry)
Ohje: Color Affection by Veera Välimäki
Koko: 240 cm x 50 cm
Lanka: Roosa ja violetti Drops Alpaca
Roosa/lila Drops Delight
Menekkki: 245 grammaa
          Roosa 95 g + violetti 90 g + Delight 60 g
Puikot: ChiaoGoo Red Lace 3,25 mm 100 cm pitsipyöröpuikot
Fiilis: Miten tätä käytetään?

Anteeksi kauheat photoshoppaukset. En vain kestänyt katsella kuvassa ainakin seitsemän metriä leveää takapuoltani. En osannut myöskään yhtään asetella huivia harteilleni tai ympärilleni mitenkään järkevästi. Sen muoto on sen verran outo, että joudun aikani opettelemaan sen käyttöä. Mutta sellaista se on. Daybreak-huivini muodolle piti myös aikansa lämmetä, vaikka se on kätevin huivimalli ikinä. Olen lämmennyt myös raidoille jostain syystä, vaikka yleensä inhoan raitoja ja ruutuja. Geometriset kuviot eivät kuulu tyyliini ollenkaan.


Color Affection oli yllättävän kiva neuloa. Minulla on viime aikoina ollut jokin ihme viehtymys yksinkertaisiin malleihin. Ainaoikein on sopivassa mielentilassa ihanteellista neulottavaa ja huivi edistyi kauheaa vauhtia aivan viimeisiin raitoihin asti ja sitten tuntui muutaman päivän, että huivi ei edisty ollenkaan, vaikka neulon sitä neulomasta päästyäni. Ohje oli hyvä, eikä aiheuttanut harmaita hiuksia. Korvasin lisäykset kierretyillä langankierroilla saadakseni reunaan enemmän joustoa, mutta yläreuna kiristää silti "hännät" korkkiruuvikiharoille. Ohjeen mukaisilla kavennuksilla olisin saanut aikaan täysin joustamattoman reunan ja huivi olisi varmaan ympyrän muotoinen silloin. Lyhennetyt kerrokset tein pitsivahvuuden mukaan eli 10 toistoa. Reunasilmukoita minulla on kolme kuten kaikissa muissakin huiveissani ohjeista huolimatta. Voisin kuvitella tekeväni toisenkin, mutta siihen vaaditaan kyllä valmiilta huivilta käytettävyyttä.

Seuraavaksi pitäisi neuloa tälle kaveriksi myssy, jotta tätä pääsisi todella käyttämään.

24 kommenttia:

Suvenkorento kirjoitti...

Ompa jännä huivi muotoineen päivineen! Minäkään en raidoista välitä, mutta tuossa on kivat värit. Hyvä että pidät Drops Delightin neulomisesta, nimittäin ostin sitä sinulle tänään :)

Heli / Neuleaddiktio kirjoitti...

Pakko oli tulla kommentoimaan vaikka kännykällä olenkin "liikkeellä" :)

Aivan älyttömän ihana huivi! Raitahuivit on parhaita. Daybreakista on tullu kun lempihuivi nyt kun oon hoksannu, että miten sitä käytetään. Täytyy varmaan toteuttaa tämäkin malli. Kertooko jotain neulomisinnosta, että miettii laskettelurinteessä väriyhdistelmiä? :D

-Heli Neuleaddiktio-blogista

Simpura kirjoitti...

Upea huivi kerrassaan. Värivalinta on kyllä osunut aivan oikeaan:)

amuk kirjoitti...

Aikas ihanan huivin olet neulonut. Upea ! Pitäisköhän ostaa kanssa toi malli ? Onko tuo lämmin tosta Alpaca -langasta tehtynä ?

Effi kirjoitti...

Ompas mielenkiintoisen näköinen malli ja ihanat värit!

Lankakeiju kirjoitti...

Upean näköinen huivi.

Enya kirjoitti...

Upea huivi!

Emma kirjoitti...

Ihastelinkin tätä jo räveltämössä. Härrekyyd että se on iso :D Ihan mahtava! Ohje ei ilmestyessään säväyttänyt mutta nyt kun on nähnyt näitä neulottavan toinen toistaan upeammista väriyhdistelmistä, malli alkaa jo poltella :)

Judiuni kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista!

Huivi on juu aika iso ja on ihanan lämmin. Suosittelen ohjetta.

Sanna kirjoitti...

Aivan mahtava huivi, ihana väriyhdistelmä!

Neulisti kirjoitti...

Aivan upea. Jotenkin kummittelee takavasemmalla, ehkä tämä päätyy omillekin puikoille ennen pitkää. Yksinkertaisen kaunista.

hillanen kirjoitti...

Niin hieno. Ja niin ihanan suuri.

Vyyhti kirjoitti...

Aivan upea huivi! Ihanat ihanat raidat!

Neulisti kirjoitti...

Blogissamme on sinulle tunnustus. :)

Altocumulus kirjoitti...

Upea, nyt kolahti minullekin! Sun värit iskee täysillä.

Maritta kirjoitti...

Wow on kyllä upea ja iso! Tuossa onkin mihin kietoutua :)

berenike kirjoitti...

Onpa ihana! Tosi hyvät värit valitsit!

Judiuni kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista! Kiitos tunnustuksesta Neulisti!

KahviKaneli kirjoitti...

Aivan ihastuttava huivi!

outi kirjoitti...

Upea on, voi pojat!

Tanja kirjoitti...

Onpa kyllä aivan ihana huivi ja tosi onnistuneet värivälinnat. Tulee ihan mieleen marjapirtelö. :) Tuo houkuttelee kietoutumaan!

Hansu kirjoitti...

Kaunis versio huivista!

Anonyymi kirjoitti...

Hei, täällä on yksi nainen Hämeenlinnasta. Haluaisin ostaa huivin ohjeen suomeksi. Mistä sen saa???

Judiuni kirjoitti...

Ohjetta ei ole varmaankaan julkaistu suomeksi. :(